Kako vzrediti goloba ?
3 posters
Stran 1 od 1
Kako vzrediti goloba ?
Pred dobrim tednom sem na ulici pobral mladega goloba, ki še ne leti, zna pa že sam jesti. Ker ga ne morem vrniti v gnezdo, ga imam od takrat v kletki na balkonu. Dajem mu vodo in hrano za papige. Mladič dobro je in izgleda ok, čeprav je precej paničen, ko se mu približam. Prosil bi za nasvete, kako žival spraviti gor, dokler ne bo sposobna za samostojno življenje.
Hvala! Martinb
Hvala! Martinb
martin b- Novi član
- Število prispevkov : 4
Datum registracije : 22/05/2013
Starost : 60
Re: Kako vzrediti goloba ?
Živjo
Če je golob še tako majhen, da ne more hrano zobati sam, tu nastopi ročno hranjenje, kar pomeni, da ga hraniš. Postopek je sledeč: Najprje si priskrbi mešanico za golobe( beljakovinsko), sestavljeno iz pšenice, sončnic, graha, grašice, ječmena.... nato daš hrano v eno roko, z drugo pa golobu odpreš kljun, v katerega mu usipaš hrano z druge roke, lepo počasi po požirkih. Zraven dodajaš malo vode preko brizgalke, da hrana lepo steče po grlu v golšo. Če je golob premajhen, se ti ga ne splača hraniti, saj ljudje nismo zmožni nadomstiti mlečka, ki ga proizvajata oba starša. Nekaj je napisanega tudi že v tem prispevku: http://www.pernati-prijatelji.com/t886-rocno-hranjenje-goloba-mladica
Vem kako je, ko se ti žival zasmili in jo odneseš domov, vendar s tem sezež v naravni razvojni sistem. Živali in rastline se iz narave ne jemlje, saj bo sama poskrbela za njih. Srečno.
lp Žan
Če je golob še tako majhen, da ne more hrano zobati sam, tu nastopi ročno hranjenje, kar pomeni, da ga hraniš. Postopek je sledeč: Najprje si priskrbi mešanico za golobe( beljakovinsko), sestavljeno iz pšenice, sončnic, graha, grašice, ječmena.... nato daš hrano v eno roko, z drugo pa golobu odpreš kljun, v katerega mu usipaš hrano z druge roke, lepo počasi po požirkih. Zraven dodajaš malo vode preko brizgalke, da hrana lepo steče po grlu v golšo. Če je golob premajhen, se ti ga ne splača hraniti, saj ljudje nismo zmožni nadomstiti mlečka, ki ga proizvajata oba starša. Nekaj je napisanega tudi že v tem prispevku: http://www.pernati-prijatelji.com/t886-rocno-hranjenje-goloba-mladica
Vem kako je, ko se ti žival zasmili in jo odneseš domov, vendar s tem sezež v naravni razvojni sistem. Živali in rastline se iz narave ne jemlje, saj bo sama poskrbela za njih. Srečno.
lp Žan
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
Glede hrane ni težav, ker je sam. Zanima me predvsem kaj naj mu dajem in kje se ta hrana nabavi. Trenutno ga hranim z raznim zrnjem.
martin b- Novi član
Ce mladic je sam ne vidim nobenega problema...Hrana za ptice je enkratna, lahko dodas se malo koruze. Nisi napisal za katero pasmo goloba gre, mogoce je mestni golob, grivar al pa kaj druzga. Kletka je premejhna za goloba, ne pocuti se najbolj...koliko je mladic velik? ce je zadosti velik bi se tudi sam znajdel na prostosti...L.p
Shaip- Član
- Število prispevkov : 40
Datum registracije : 26/04/2012
Starost : 65
živjo
Vrsto semen sem zgoraj napisal, če imaš priliko in kakega rejca poznaž v bližini skoči do njega in ga prosi naj ti da malo, če ne nadaljuj s to hrano, ki jo imaš. Moraš samo paziti, da ima vedno enakomerno polno golšo. Nikakor pa mu ne dajati kruha, kar ljudje radi počenjo.
lp
Vrsto semen sem zgoraj napisal, če imaš priliko in kakega rejca poznaž v bližini skoči do njega in ga prosi naj ti da malo, če ne nadaljuj s to hrano, ki jo imaš. Moraš samo paziti, da ima vedno enakomerno polno golšo. Nikakor pa mu ne dajati kruha, kar ljudje radi počenjo.
lp
dires- Član
Hvala za nasvete
Glede pasme nimam pojma. Pobral sem ga v Piranu na ulici, ko je capljal naokoli in se skrival. Leteti zagotovo še ne zna. Tudi za samostojno življenje še ni zrel, saj sem ga dobesedno potegnil mački iz krempljev...
Zanima me tudi, kdaj približno bi ga lahko izpustil na svobodo. Bo v mesecu ali dveh že goden ?
lp Martin
Glede pasme nimam pojma. Pobral sem ga v Piranu na ulici, ko je capljal naokoli in se skrival. Leteti zagotovo še ne zna. Tudi za samostojno življenje še ni zrel, saj sem ga dobesedno potegnil mački iz krempljev...
Zanima me tudi, kdaj približno bi ga lahko izpustil na svobodo. Bo v mesecu ali dveh že goden ?
lp Martin
martin b- Novi član
živjo
Spustiš ga lahko, ko bo lahko samostojno letel, kar boš hitro videl. Zna pa se zgoditi, ker ga hranis, da se bo nate navezal in sploh ne bo hotel odleteti. Poskušaj imeti čim manj stika z njim.
lp
Spustiš ga lahko, ko bo lahko samostojno letel, kar boš hitro videl. Zna pa se zgoditi, ker ga hranis, da se bo nate navezal in sploh ne bo hotel odleteti. Poskušaj imeti čim manj stika z njim.
lp
dires- Član
Glede na to, da se me boji kot hudiča, ko se mu približam, ni strahu, da se bo preveč navezal. Sicer pa ga bom še kasneje malo nahranil
martin b- Novi član
Similar topics
» rad bi udomačil nimfo
» Podarim goloba
» ročno hranjenje goloba (mladiča)
» ROČNO HRANJENJE GOLOBA
» kako kaj z mladički
» Podarim goloba
» ročno hranjenje goloba (mladiča)