PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako vzrediti goloba ?

3 posters

Go down

Kako vzrediti goloba ? Empty Kako vzrediti goloba ?

Objavlja  martin b Pet 24 Maj 2013, 08:03

Pred dobrim tednom sem na ulici pobral mladega goloba, ki še ne leti, zna pa že sam jesti. Ker ga ne morem vrniti v gnezdo, ga imam od takrat v kletki na balkonu. Dajem mu vodo in hrano za papige. Mladič dobro je in izgleda ok, čeprav je precej paničen, ko se mu približam. Prosil bi za nasvete, kako žival spraviti gor, dokler ne bo sposobna za samostojno življenje.

Hvala! Martinb
martin b
martin b
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 4
Datum registracije : 22/05/2013
Starost : 60

Nazaj na vrh Go down

Kako vzrediti goloba ? Empty Re: Kako vzrediti goloba ?

Objavlja  dires Pet 24 Maj 2013, 08:16

Živjo
Če je golob še tako majhen, da ne more hrano zobati sam, tu nastopi ročno hranjenje, kar pomeni, da ga hraniš. Postopek je sledeč: Najprje si priskrbi mešanico za golobe( beljakovinsko), sestavljeno iz pšenice, sončnic, graha, grašice, ječmena.... nato daš hrano v eno roko, z drugo pa golobu odpreš kljun, v katerega mu usipaš hrano z druge roke, lepo počasi po požirkih. Zraven dodajaš malo vode preko brizgalke, da hrana lepo steče po grlu v golšo. Če je golob premajhen, se ti ga ne splača hraniti, saj ljudje nismo zmožni nadomstiti mlečka, ki ga proizvajata oba starša. Nekaj je napisanega tudi že v tem prispevku: http://www.pernati-prijatelji.com/t886-rocno-hranjenje-goloba-mladica

Vem kako je, ko se ti žival zasmili in jo odneseš domov, vendar s tem sezež v naravni razvojni sistem. Živali in rastline se iz narave ne jemlje, saj bo sama poskrbela za njih. nasmeh Srečno.

lp Žan
dires
dires
Član
Član

Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  martin b Sob 25 Maj 2013, 09:50

Glede hrane ni težav, ker je sam. Zanima me predvsem kaj naj mu dajem in kje se ta hrana nabavi. Trenutno ga hranim z raznim zrnjem.
martin b
martin b
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Shaip Sob 25 Maj 2013, 21:39

Ce mladic je sam ne vidim nobenega problema...Hrana za ptice je enkratna, lahko dodas se malo koruze. Nisi napisal za katero pasmo goloba gre, mogoce je mestni golob, grivar al pa kaj druzga. Kletka je premejhna za goloba, ne pocuti se najbolj...koliko je mladic velik? ce je zadosti velik bi se tudi sam znajdel na prostosti...L.p
Shaip
Shaip
Član
Član

Število prispevkov : 40
Datum registracije : 26/04/2012
Starost : 65

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dires Sob 25 Maj 2013, 21:46

živjo
Vrsto semen sem zgoraj napisal, če imaš priliko in kakega rejca poznaž v bližini skoči do njega in ga prosi naj ti da malo, če ne nadaljuj s to hrano, ki jo imaš. Moraš samo paziti, da ima vedno enakomerno polno golšo. Nikakor pa mu ne dajati kruha, kar ljudje radi počenjo.
lp
dires
dires
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  martin b Ned 26 Maj 2013, 10:53

Hvala za nasvete nasmeh
Glede pasme nimam pojma. Pobral sem ga v Piranu na ulici, ko je capljal naokoli in se skrival. Leteti zagotovo še ne zna. Tudi za samostojno življenje še ni zrel, saj sem ga dobesedno potegnil mački iz krempljev...
Zanima me tudi, kdaj približno bi ga lahko izpustil na svobodo. Bo v mesecu ali dveh že goden ?

lp Martin
martin b
martin b
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dires Ned 26 Maj 2013, 17:22

živjo
Spustiš ga lahko, ko bo lahko samostojno letel, kar boš hitro videl. Zna pa se zgoditi, ker ga hranis, da se bo nate navezal in sploh ne bo hotel odleteti. Poskušaj imeti čim manj stika z njim. nasmeh
lp
dires
dires
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  martin b Pon 27 Maj 2013, 00:37

Glede na to, da se me boji kot hudiča, ko se mu približam, ni strahu, da se bo preveč navezal. Sicer pa ga bom še kasneje malo nahranil nasmeh
martin b
martin b
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics