Agresivnost
3 posters
Stran 1 od 1
Agresivnost
Lep pozdrav!
Torej, doma imam samčka nimfe, starega 6 let, ki je bil vedno sam in je navajen človeške družbe. Sedaj pa smo mu pripeljali mlado samičko, s katero sta se hitro ujela. Ampak nastal je problem, namreč, ko se približam njuni kletki začne samec pihati, in ko mu nastavim roko, da skoči nanjo nakazuje da me bo kljunil, prej pa je lepo skočil gor.
Ima morda kdo kakšno idejo kako odpraviti to agresivnost in zakaj je sploh do nje prišlo?
Agresiven je postal tudi do mojih dveh skobčevk, do katerih se je prej dokaj normalno obnašal, sedaj pa ju lovi po sobi in kljuva, tako da jih moram imeti spuščene posebej
Torej, doma imam samčka nimfe, starega 6 let, ki je bil vedno sam in je navajen človeške družbe. Sedaj pa smo mu pripeljali mlado samičko, s katero sta se hitro ujela. Ampak nastal je problem, namreč, ko se približam njuni kletki začne samec pihati, in ko mu nastavim roko, da skoči nanjo nakazuje da me bo kljunil, prej pa je lepo skočil gor.
Ima morda kdo kakšno idejo kako odpraviti to agresivnost in zakaj je sploh do nje prišlo?
Agresiven je postal tudi do mojih dveh skobčevk, do katerih se je prej dokaj normalno obnašal, sedaj pa ju lovi po sobi in kljuva, tako da jih moram imeti spuščene posebej
kikii21- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 18/05/2013
Starost : 32
Re: Agresivnost
Dokaj enostaven odgovor ti bom dal To je ljubosumje. Čuva samico zato piha (ti bi tud pihu, če bi ti en žensko ogledoval pa se štulil zraven), moj nima nobene samice poleg pa včasih piha, odvisno od razpoloženja, če noče se božat (cartat) pol piha k hudič, če je samica zraven pa tolk huj
Residentgta- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 13/06/2011
Starost : 45
Strinjam se z Residentgta, saj je poleti k nam skozi okno priletela Sinica in ko sem jo imel v rokah sta me moja dva gledala postrani in sta se glasneje oglaša.
Blaž Novak- Član
- Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27
Residentgta, dekle sem
Drugače pa obema hvala za odgovor! Torej potem ni več možnosti, da bi ga crklala tako kot prej, in da bi mi prišel na ramo kot prej? Njegova samička pa se je sedaj še "nalezla" obnašanja od njega, tako da zdaj oba pihata name čim se približam kletki in me hočeta kljunit. Se kar bojim roko dajat notri, ko moram menjati hrano itd.
Drugače pa obema hvala za odgovor! Torej potem ni več možnosti, da bi ga crklala tako kot prej, in da bi mi prišel na ramo kot prej? Njegova samička pa se je sedaj še "nalezla" obnašanja od njega, tako da zdaj oba pihata name čim se približam kletki in me hočeta kljunit. Se kar bojim roko dajat notri, ko moram menjati hrano itd.
kikii21- Novi član
Morda, ampak čez čas se bo spet pustil, drugače jaz svojega samca ločim od samice, tako da gre samec v mojo sobo in samica ostane v dnevni sobi, ker če samico crkljam pred samcem se šopiri in me kljuva in hoče da neham.
Blaž Novak- Član
A tako, no, potem pa upajmo da se bo čimprej spet pustil prijeti
Najlepša hvala še enkrat za odgovor
Najlepša hvala še enkrat za odgovor
kikii21- Novi član
Ni problema za odgovor drugače ti dam nasvet da vzameš rokavico, da papiga slučajno nebi povezovala človeške roke z kakšno pošastjo ipd.
Blaž Novak- Član
Stran 1 od 1