PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Avstralska KRALJEVA PAPIGA

2 posters

Go down

Avstralska KRALJEVA PAPIGA Empty Avstralska KRALJEVA PAPIGA

Objavlja  dguard Ned 10 Nov 2013, 23:19

Pozdravljeni...

Smo novi lastnik papige, katera je sama priletela na mojo teraso... ker se noben ni javil, da bi jo pogrešal , smo sklepali da je zbežala z ladje ( živim v Kopru ).. in tako se odločili da ji ponudimo lep in topu dom mižikanje)

Zdaj pa me malo zanima oz. prosim za pomoc.

Vem da so papige po naravi uničajoče in da rade grizejo vse kar je zeleno..
Kašne rastline - rože niso strupene za njih?? In bi ji jih lahko nastavil?

Prav tako me zanima, kako pripravit papigo da pride na prst. Namreč na ramo mi je že priletele, prav tako mi je iz roke in iz ust... po parih dneh se je celo pustila čohat.. in pasalo ji je nasmeh)

Papigo imam sedaj cc 1 mesec... od vseh članov v družini ima mene najraje... saj se samo meni pusti božat, ko me vidi vedno začne glasno žvižgat.. sploh ko pridem s službe..

No za nasvete se priporočam, ker bi res rad papigi omogoču čim lepše bivanje pri nas mižikanje)

Lp Damjan
dguard
dguard
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 1
Datum registracije : 29/10/2013
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Avstralska KRALJEVA PAPIGA Empty Re: Avstralska KRALJEVA PAPIGA

Objavlja  perla Pet 15 Nov 2013, 09:41

O, to pa mora biti zelo lepa papiga, imate pa res srečo, da je priletela k vam;) 
Po opisu njenega obnašanja sklepam, da je vajena družbe človeka.
Glede tega, da želite, da pride na prst...Ena moja papiga nikoli noče na prst, gre pa na podlaket (oblečeno, nerada gre na golo kožo), ramo, glavo, zganja razne vragolije, se igra, je radovedna itd. Druga papiga pa sicer pride na prst ampak je to tudi vse, ne zganja nobenih norčij, kot prva:) Jaz ne vidim ravno pomena, zakaj bi morala ravno na prst prileteti, saj je isto, če pride na podlaket ali ramo.
Kar se tiče strupenih rož, je pa težko na hitro odgovoriti. Svetujem, da na splet odtipkate ime vaše rože in dobili boste odgovor, ali spada vaša roža med strupene. Večina rož (vsaj tistih visokih, zelenih, pa ni strupena. Strupena je npr. difenbahija, ciklama.
Veliko veselja z vašo papigo želim!
perla
perla
Član
Član

Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics