kanarčka boli noga
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Zdravje, nega in prehrana
Stran 1 od 1
kanarčka boli noga
Našega kanarčka boli noga skoraj teden dni, vsak dan je slabši. Stoji le na eni nogici. Hudo ga je gledati, kako se napreza, ko leta s palice na palico, včasih pa kar obleži na tleh kletke. Naš novi sosed, veterinar ga je pregledal, pravi, da ni nič videti, da bi bilo kaj zlomljeno, vneto ali kaj podobnega. Svetuje evtanazijo, da se ptiček ne bi preveč matral.
Kakšen vaš nasvet?
Kakšen vaš nasvet?
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Re: kanarčka boli noga
Nekje je gotovo vzrok za bolečine v nogi. Lahko se je poškodoval in se poškodba ne vidi. Vsekakor bi jaz počakal še kakšen teden in stanje bi se moralo umiriti ali bi nogica začela črneti, če slučajno ni prekrvavitve v njej. Kaj pa spodnji del pod krempji včasih včasih dobijo ptice zatrdline, neke vrste kurja očesa ?
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Danes smo mu spet bolj natančno pogledali nogo. Ali je možno, da ga obroček tišči? Sicer se obroček brez težav pomika gor in dol po nogici, ampak si mislim, da ga mogoče spodnji del obročka tišči ob stopalce. Ima otečeno ravno tam, kjer se krempeljci združijo oz. tam, kjer je stopalo "pripeto" na nogo (ne vem, kako naj se drugače izrazim, da bo jasno, kaj mislim). Ima precej otečeno, sedaj smo mu razkužili tisti del. Videti je, da ga precej boli. Kaj naj storimo?
perla- Član
Je morda to tisti kanarček, ki je imel težave z dihanjem? Možna je povezava z obročkom, če se znotraj obročka nabere nesnaga. Sedaj, ko je nogica razkužena in površinsko čista, mu jo namaži z vazelinom, labelo ali podobno snovjo ter na nekaj dni ponavljaj. To delaj na obeh nogicah. Moralo bi se izboljšati!
Alojzij- V.I.P.
Da, to je isti kanarček.
Da bi bila nesnaga notri, ni videti. Moral bi sicer videti kletko od našega kanarčka, lahko bi jedel iz nje, tako je čista Prav vsak teden mu jo operem z detergentom za posodo, ravno tako vse posodice. Ko je kletka čista, tudi njega v njej "stuširam" z blagim tušem (brez podstavka položim kletko v kopalno kad), z mlačno vodo, kar mu zelo, zelo ugaja. Tak ritual imava vsako soboto. Vsak dan pa mu zamenjam papir po tleh, hrano in vodo. Res je vse čisto. Vem, da malokdo tako počne, vsaj kar sem jaz imela možnost videti Ampak meni je to v veselje, ne breme.
Bom pa tako naredila, kot ste svetovali. Zanima me še, ali je dovolj, da mu nogico razkužim in namažem - enkrat na dan ali večkrat?
Da bi bila nesnaga notri, ni videti. Moral bi sicer videti kletko od našega kanarčka, lahko bi jedel iz nje, tako je čista Prav vsak teden mu jo operem z detergentom za posodo, ravno tako vse posodice. Ko je kletka čista, tudi njega v njej "stuširam" z blagim tušem (brez podstavka položim kletko v kopalno kad), z mlačno vodo, kar mu zelo, zelo ugaja. Tak ritual imava vsako soboto. Vsak dan pa mu zamenjam papir po tleh, hrano in vodo. Res je vse čisto. Vem, da malokdo tako počne, vsaj kar sem jaz imela možnost videti Ampak meni je to v veselje, ne breme.
Bom pa tako naredila, kot ste svetovali. Zanima me še, ali je dovolj, da mu nogico razkužim in namažem - enkrat na dan ali večkrat?
perla- Član
O odlični skrbi in negi vaših ptic ne dvomim , saj sem to razbral že iz dosedanjih pogovorov v člankih.
Mazanje z vazelinom zadostuje tudi na dva dni, če se dobro zmasira in vtre v nogico.
Mazanje z vazelinom zadostuje tudi na dva dni, če se dobro zmasira in vtre v nogico.
Alojzij- V.I.P.
Hvala lepa za odgovor, Alojzij. Na vas se lahko vedno zanesem.
perla- Član
Našemu kanarčku gre na bolje
V petek, po tem, ko smo razkužili nogico, sem jo namazala z blago kortikosteroidno kremo, ki blaži vnetja. Včeraj (sobota) smo postopek ponovili, še je držal nogico ob telesu, vendar je bilo že vidno bolje. Danes (nedelja) je že skakal z obema nogam, le včasih si jo je pridržal ob telesu. Tudi danes smo postopek ponovili, nogica je le še rahlo bolj rdeče barve od zdrave, oteklina je splahnela. Zdravo nogico pa sem vsakokrat namazala z vazelinom (sem pač izkoristila priložnost, ko sem ga že imela v rokah - seveda mu ni bilo najbolj prijetno Mislim, da zdravljenja ne potrebuje več
V petek, po tem, ko smo razkužili nogico, sem jo namazala z blago kortikosteroidno kremo, ki blaži vnetja. Včeraj (sobota) smo postopek ponovili, še je držal nogico ob telesu, vendar je bilo že vidno bolje. Danes (nedelja) je že skakal z obema nogam, le včasih si jo je pridržal ob telesu. Tudi danes smo postopek ponovili, nogica je le še rahlo bolj rdeče barve od zdrave, oteklina je splahnela. Zdravo nogico pa sem vsakokrat namazala z vazelinom (sem pač izkoristila priložnost, ko sem ga že imela v rokah - seveda mu ni bilo najbolj prijetno Mislim, da zdravljenja ne potrebuje več
perla- Član
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Zdravje, nega in prehrana
Stran 1 od 1