Zlom noge
3 posters
Stran 1 od 1
Zlom noge
Lp
Smo bili lastniki ljubljene skobčevke do danes.
Namreč pred mesecem smo ugotovili, da ji zateka noga na kateri je bil obroček, živinozdravnica je predlagala, da gremo k rejcu g. Gjergek Karel-u pri katerem je bila tudi kupljena. Pri poskusu odstranitve obročka, ker ta gospod nima niti orodja niti znanja za ta poseg je ptici nogo poškodoval do te mere, da skoro izkrvavela in pri pregledu je bil ugotovljen zlom noge.Po nekaj dneh je bila potrebna amputacija noge. danes je ptič poginil kot je dejala živinozdravnica, ker je to bil prevelik šok za živalco. Ali si lahko zamislite ko gledaš ptiča, ki se hoče popraskati in s tistim ostankom nogice maha po zraku in misli, da ima še nogo.
Zamerim temu gojitelju kljub njegovim titulam, da je daleč od tega, da je ljubitelj živali, to je enostavno mučenje živali.
To pišem, da vse posege na živali opravite tam , kjer so usposobljeni za posege.
Nakup ptiča pa nikoli pri takem gojitelju.
Hvala
Smo bili lastniki ljubljene skobčevke do danes.
Namreč pred mesecem smo ugotovili, da ji zateka noga na kateri je bil obroček, živinozdravnica je predlagala, da gremo k rejcu g. Gjergek Karel-u pri katerem je bila tudi kupljena. Pri poskusu odstranitve obročka, ker ta gospod nima niti orodja niti znanja za ta poseg je ptici nogo poškodoval do te mere, da skoro izkrvavela in pri pregledu je bil ugotovljen zlom noge.Po nekaj dneh je bila potrebna amputacija noge. danes je ptič poginil kot je dejala živinozdravnica, ker je to bil prevelik šok za živalco. Ali si lahko zamislite ko gledaš ptiča, ki se hoče popraskati in s tistim ostankom nogice maha po zraku in misli, da ima še nogo.
Zamerim temu gojitelju kljub njegovim titulam, da je daleč od tega, da je ljubitelj živali, to je enostavno mučenje živali.
To pišem, da vse posege na živali opravite tam , kjer so usposobljeni za posege.
Nakup ptiča pa nikoli pri takem gojitelju.
Hvala
pistek- Novi član
- Število prispevkov : 1
Datum registracije : 12/09/2016
Starost : 74
Re: Zlom noge
Žalosti me da je prišlo do nekaj takega.Gospoda Karela ne poznam in ne mislim pisat glede njega.Mi je pa čudno da vas je veterinarka poslala k rejcu.Če je noga bila zatečena skoraj ali pa tako rekoč ni šanse da se sname obroček z kakimi provizoričnimi kleščami sploh pa ne brez bolečine za papigo.Enak primer sem imel pred leti z malim aleksandrom keremu se je zaradi "grizljanja " nekako začel zaraščat obroček v kožico.Take stavri ne moreš sam urejat pa tudi če si rejec že 40 let sploh pa ne tako da je neboleče in nestresno za papigo.Zaradi tega sem peljal papigo k veterinarju ki ji je pod narkozo odstranil obroček.Plačal sem pač tistih nekaj evrov in je prič lepo vse prestal brez bolečine.Nevem kak veterinar je to ki ptico z poškodbo pošlje do rejca!A niso veterinarji na tej zemeljski obli da pomagajo živalim?
Upam da ne boste nikoli več prestajali takih reči.
Lp
Upam da ne boste nikoli več prestajali takih reči.
Lp
rado7rado- Član
- Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009
Re: Zlom noge
Tudi jaz sem zgrožena, da vas je veterinarka poslala z zatečeno nogo k rejcu! To je isto, kot bi zdravnik človeka, ki se mu je zarila kovina v nogo, poslal k orodjarju.
Mi je pa žal, da niste prebrali mojega prispevka, kako sem kanarčku rešila zatečeno nogico s kortikosteroidno kremo, ki sem jo imela slučajno doma. Ampak, kot pravijo - po bitki je lahko vsak general.
Mi je pa žal, da niste prebrali mojega prispevka, kako sem kanarčku rešila zatečeno nogico s kortikosteroidno kremo, ki sem jo imela slučajno doma. Ampak, kot pravijo - po bitki je lahko vsak general.
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Stran 1 od 1