PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nimfa

+5
ČopkoKatty
jupiter2
Barbi79
Maja
Lučka
9 posters

Go down

Nimfa Empty Re: Nimfa

Objavlja  Lučka Tor 26 Maj 2009, 01:53

živjo vsem skupaj! zelo vesel
js mam pa doma že od lanskega decembra 2 nimfi pa se nas vseh še zmeraj bojita a je to kaj narobe???
na sliki ki je zgoraj je samička bledo rumene barve samec pa sive, moji nimfi pa sta obe sivi a to pomeni da sta oba samca??
jih je bolje vzet pri rejcu ali pa v trgovini z malimi živalmi?
Lučka
Lučka
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 3
Datum registracije : 26/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Tor 26 Maj 2009, 02:00

Živjo Lučka in dobrodošla na forumu! nasmeh No, sama sicer nimam doma nimf, ampak mislim, da ti lahko vseeno nekaj pomagam... upam, pa da bodo tudi drugi člani priskočili na pomoč. mižikanje

No, če imaš nimfi že od lani, je do sedaj preteklo že kar nekaj časa in bi se morali že dobro privaditi na vas... seveda pa je to odvisno od različnih dejavnikov. Če sta nimfi imeli v preteklosti slabe izkušnje z ljudmi ali pa če ste morda vi naredili kaj takega (nehote seveda), da se vas sedaj bojijo, potem bosta potrebovali dlje časa. Me pa zanima - se dosti ukvarjate z njimi, pogovarjate, ponudite kakšne posladke iz roke recimo, ju spuščate kaj ven iz kletke?

Glede spola pa ni nujno, da je samec obarvan sivo, samica pa rumeno. Nimfe pridejo v različnih barvah in barvnih odtenkih - gre pač za različne podvrste teh ptic. Preberi si več o temu čisto zgoraj, je Barbi79 lepo opisala te ptice. mižikanje Pa niste sigurni katerega spola sta ptici, vam niso povedali ko ste jih kupili?

Pri nakupu je pa odvisno, včasih boste dobili bolne ptice v trgovini, včasih pri rejcih. Osebno mislim, da je takšne papige veliko bolje kupiti pri specializiranih rejcih, ki dobro poznajo svoje živali in lepo skrbijo za njih, ampak na žalost niso vsi takšni... Vseeno pa bi jih prej priporočila kot pa trgovine z malimi živalmi.

Lp,
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Lučka Pet 29 Maj 2009, 02:19

z njima se redno ukvarjam, ob vikendih jih ponavadi spustimo iz kletke pa tudi med tedno 2x, poskusila sem da bi mi jedla iz roke ampak sta se samo še bolj tresla zato sem to opustila...

v trgovini nam niso povedali njunega spola, a smo sklepali da sta samec in samička zaradi njunih imen(Nisi in Frenk). ti dve nimfi sta naši prvi domači živali zato nismo vedeli, da bi jih bilo bolje kupiti pri rejcu. se pa vidi očitna razlika, saj ima naša soseda 2 papigi , ki sta tako udomačeni da mi sedeta na ramo ali pa celo na glavo.

vsekakor bom še naprej poskušala, a si bom zapomnila za drugič nasmeh
Lučka
Lučka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pet 29 Maj 2009, 06:38

No, mislim, da še vedno obstaja dobra možnost, da se vsaj delno udomačita, tako da se vas ne bosta več bali. Morda res ne bosta sedeli na rami ali jedli z roke, ampak sigurno se bosta pa še privadili in sprostili. mižikanje Ti samo poskušaj... Večkrat pridi blizu kletke (ampak ne preveč blizu!) in se lepo mirno pogovarjaj z njima, jima kaj zažvižgaj, karkoli bo vredu. nasmeh

Glede spola je pa zelo verjetno, da v trgovini niso imeli blage veze katerega spola je katera nimfa in so jima pač dali neka imena, kupcem pa rekli, da je to parček... zavijanje z očmi To je za trgovine žal nekaj normalnega... Glede na to, da najbrž še niste imeli jajčk oz. mladičkov, obstaja velika možnost, da imate dve samički.

P.S. Kaj pa kakšne slikice bomo lahko videli?
Maja
Maja
Admin
Admin

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Lučka Sob 30 Maj 2009, 05:03

hvala za pomoč zelo vesel
slikce bom naložila v kratkem mižikanje
Lučka
Lučka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Barbi79 Sre 03 Jun 2009, 00:40

Lučka pozdravček tudi od mene.

kot lastnica in kar dobra poznavalka nimf ti lahko povem sledeče. Nimfa je izredno družabno bitje, vendar če imaš samo eno ptico. Najlažje boš razumela iz primera mojih dveh nimf - prvo sem imela leto in pol samo Kokico, ki je tudi iz trgovine, pa se je v tistem času izredno navadila name. Vedno je visela pri meni, skupaj sva se učili, jedli, itd.. No potem je prišel še samček Mičo, ki pa se tudi do danes - po več kot 10 letih ni navadil name. Vsaj ne v smilsu, da bi priletel na mojo ramo, mi jedel iz roke.

Sicer bodi vztrajna pri svojih dveh, vendar pa se moraš hkrati zavedati, da imata družbo ena druge in zato nimata potrebe iskati družbe pri tebi.
Morda bi bilo drugače, če bi vzela od rejca, ker jih navajajo od malega na človeško roko.

Vseeno uživaj v njuni družbi.

Glede spola ima Maja prav, da v trgovinah velikrat ne vedo, kakega spola so ptice. Lahko imaš sicer parček, ker ni nujno, da se začne nesenje jajc takoj. Moji dve sta bili kar nekaj časa skupaj, preden je bilo prvo jajce zunaj. Splo lahko določiš tudi po obnašanju in petju. Samičke pojejo vedno eno in isto, medtem ko samčki pojejo raznoliko. Se tudi odzivajo na tvoje žvižge in ogovarjanja. Samičke se ne.
Barbi79
Barbi79
Član
Član

Število prispevkov : 31
Datum registracije : 03/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jupiter2 Sre 03 Jun 2009, 01:08

Ja to je res, da v trgovinah nimajo včasih pojma kakšnega spola je določena vrsta. lol!

Tudi sam imam namesto kanarčka (po mnenju trgovca) kanaričico, dokler ni znesla jajčke, vendar ni nič narobe, saj mi je zelo prirasla k srcu.

Moja soseda je imela več kot 10 let nimfo, imenovano Koki. Čez čas pa se je pokazalo, da je samička, saj je nekaj mesecev ali dnevov pred svojo smrtjo na dnu kletke znesla tudi po več kot 5 jajčkov na dan. Ko so videli na dnu kletke jajčka, pa so jo poimenovali Kokica.

LP ☀
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Tor 16 Jun 2009, 00:57

Lučka je napisal/a:hvala za pomoč zelo vesel
slikce bom naložila v kratkem mižikanje
Kje so slikice Lučka? Vsi že nestrpno čakamo... mižikanje

Lp,
Maja
Maja
Admin
Admin

Nazaj na vrh Go down

Nimfa Empty Papige Nimfe

Objavlja  ČopkoKatty Tor 13 Jul 2010, 03:15

Rada bi vprašala nekaj.
Ali je treba papigo kopati?
Hvala vnaprej
By CopkoKatty
ČopkoKatty
ČopkoKatty
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 9
Datum registracije : 11/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Sre 14 Jul 2010, 08:33

Kopati je ni treba, ji je pa treba omogočiti vodo za kopel v posebni posodici oz. kopalnici - najbolje takšni, ki se pritrdi na vhod kletke:

http://www.tukano.si/pic/katalog/sm_40325401.jpg

Večina ptic se z veseljem kopa, nekatere pa ne... ponudi svoji vodo, pa boš videla. mižikanje
Maja
Maja
Admin
Admin

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tone Sob 17 Jul 2010, 18:24

Maja je napisal/a: Večina ptic se z veseljem kopa, nekatere pa ne... ponudi svoji vodo, pa boš videla. mižikanje

Nekako v stilu ljudi. Pri stotih osebkih se bo vedno našla manjšina, ki se bo pač razlikovala od večine.

Sam sem pri svojem nimfeku poskusil tako z krožnikom vode kot z "kopalnico": obakrat neuspešno. Nato sem v cvetličarni kupil malo "šprico" za zalivanje rož (cca 1 EUR). Na moje veliko začudenje se nimfek veselo nastavlja razpršenim brizgom vode. Celo nastavlja različne dele svojega telesa, se obrača. Očitno je, da mu tako "tuširanje" še kako prija. tongue tongue

Definitivno pa -še posebno pri sedanji vročini- ptice le rabijo "ohladitev". Tako kot ljudje. Le, da to počnemo lahko na več načinov, a ne??
Tone
Tone
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 18/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  marjetka Čet 29 Jul 2010, 09:49

Pozdravljeni,

no pa sem se vam pridružila še jaz ponosna lastnica 1 nimfe in 2 skobčevk....Ja papige imam zelo rada :-)
Pri nas se nimfa strašno rada tušira s šprico, kot za zalivanje rož (s tem da je šprica zelo majhna) in tudi tako da ji obesim posodico podobno kot "kopalnica" samo brez zgornjega pokrova ..... nasmeh

Skobčevkam pa dam na tla posodico in najraje skačejo po njej in uživajo.....je pa se, da vse 3 papige rade pridejo v kopalnico - banjo in jih lahko z zelo zelo nežnim tušem, malo poškropim in se kar nastavijo, da bi še ker kar naprej tuširale... zelo vesel

Lep pozdrav vsem!
marjetka
marjetka
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 8
Datum registracije : 24/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Sob 31 Jul 2010, 03:51

Dobra novica, moj piko(Nimfa) sedaj že sam je in tudi pije vodo. Se pusti prijemati in mu je zelo všeč če ga čohaš okoli vratu. Da bi se pa kopal v vodi pa še ne.
No ja imam pa vprašanje. Dosti se s krempljčki čoha po glavi(5x/dan približno). Je to normalno ali ima mogoče kakšne bolhe?
Pa ko ga dam v kletko, hoče takoj ven, če ga ne spustim, začne noreti oz. pleza po mreži, skače iz palice na palico in to tudi do kake ure. Sedaj me pa zanima, kako bo ko bom imel jaz šolo in bo celo dopoldne sam(zaprt v kletki)? Bo rabil veliko igrač xD
Ali, si umislim kasneje še kakšno nimfo?
Lp Matej
wolkec
wolkec
Član
Član

Število prispevkov : 66
Datum registracije : 14/07/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jure95 Sob 31 Jul 2010, 04:46

Kako veliko kletko imaš? Možno je to, da boš moral kupiti večjo kletko.
LP Jure
jure95
jure95
Član
Član

Število prispevkov : 26

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Sob 31 Jul 2010, 05:53

se pravi 80x40 in 50 v višino.
Drugače mu je kletka vredu in se je navadil nanjo, samo ko ga zaprem proti njegovi volji je takšen.
wolkec
wolkec
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jure95 Sob 31 Jul 2010, 21:55

Aha. Potem pa ga bo treba imeti več časa zunaj...

LP Jure
jure95
jure95
Član
Član

Število prispevkov : 26

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Ned 01 Avg 2010, 00:57

Uzuni je cel dan xD haha.
skoz pr men. ko sm na kompu mi na rami spi. Drugac ga pa bozam, se igrava,...
Samo ko pa kam grem, ga dam v kletko npr. za 15 minut in takrat je "živčn".
Ko ga dam pa zvečer spati pa gre normalno not in me zjutri ob 8-10 enkrat umes zbudi ker hoce vn.
Verjetno mu bom moral res kako igračo kupiti, da bo imel rad kletko. Je komu kaka igrača res ušeč pa, da bi se nimfek rad igral z njo.
Zelo rad ima kable(haha)
Lp
wolkec
wolkec
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content