PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Udomačitev nimfe

3 posters

Go down

Udomačitev nimfe Empty Re: Udomačitev nimfe

Objavlja  usoda Pon 16 Nov 2009, 05:55

Sem nova tu na forumi.Vas bi pa prosila,če mi lahko odgovorite na par vprašanj...če le boste lahko.nasmeh

Jutri dobim samčka nimfe,starega eno leto od lastnika,ki ga je par mesecev nazaj rešil iz neke kleti,kjer se ni praktično noben z njim kaj dosti ukvarjal.Pravi,da je zelo prijazen,da ni plašen in da je zdrav.Da bo pa rabil kaka dva meseca,da se bo navadil na novo okolje.
Vem,da žival še predobro čuti...sama mu bom dala malce miru na začetku,da se navadi na okolje in na nas...kar se tiče prehrane sem že seznanjena...v glavnem ukvarjala se bom z njim zelo veliko.Mislite,da mi bo uspelo slej ali prej,da nam bo toliko zaupal,da se bo letal po stanovanju,se sprehajal,nam jedel iz roke...se crkljal?Ali je to še mogoče doseči pri letu dni starem samcu?Ima kdo tak primer?
Naj še povem,da imamo doma 20 mesečno punčko.Malce se bojim,da bi kljuval...
hvala za vse informacije.
usoda
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 5
Datum registracije : 16/11/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Barbi79 Pon 16 Nov 2009, 07:22

Usoda pozdravček,

če boste imeli samo to nimfo, se bo sčasoma navadila letati okoli, priti do vas, saj ji boste edina družba. Predlagam, da jo čimveč ogovarjate, ji žvižgajte. Nikakor pa ne s prsti v kletko. Bo sam zagotovo poiskal bližino.
Glede kljuvanja vašega malčka, pa mislim, da ste lahko brez skrbi, nimfe načeloma ne kljuvajo kar tako. Nobena papiga. Moji dve nakažeta, da bosta kljunili, pa me nikoli. Seveda pa ga otrok ne sme imeti v rokah, saj še nima občutka koliko močno prime. Da bi pa papiga priletela nanj in ga kljuvala, pa mislim, da so skrbi odveč.

Pri mojih dveh sem ugotovila, da sicer radi grizljata moje uhane in prstane, nikakor pa ne kože.
Barbi79
Barbi79
Član
Član

Število prispevkov : 31
Datum registracije : 03/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  usoda Tor 17 Nov 2009, 00:21

Hvala za odgovor.Danes popoldne jo dobim.Komaj čakam.Ko bom lahko vam jo pokažem nasmeh).

Kakorkoli že bo,sem vesela,da mu lahko nudim dober,prijazen dom...predvsem pa dobro oskrbo.Osamljen sigurno ne bo.Revček je že dosti dal skozi.

Lep dan
usoda
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Barbi79 Tor 17 Nov 2009, 00:23

No komaj čakam slike! Meni so to izredno lepe ptice, pa še zelo dolgo živijo. Sploh samčki za razliko od samičk izredno lepo pojejo in tudi oponašajo.

Ne bo vam žal, boste videli.
Barbi79
Barbi79
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  usoda Sre 18 Nov 2009, 10:26

Poglejte Bobija zelo vesel Zares smo ponosni nanj.Je presenetljivo zelo prijazen,se ne boji jesti iz rok...na sliki je moja 20 mesečna punčka,ki ga veselo hrani.Sta vzpostavila prov poseben stik...sem zelo vesela.
Se pa kar oglaša če gremo iz sobe...rabi kar pozornost hehe...no pri nas jo bo imel.Pa poje zelo lepo.Se je že čisto navadil na novo okolje.
Me pa zanima.Glede na to,da je toliko domač....kako naj ga v naslednjem koraku naučim priti na roko?Čez par dni sem imela namen odpreti kletko in ga pustiti čisto pri miru.Mislite,da bo šel počasi ven in nazaj ali samo odfrčal stran,ko bo ugotovil,da so vratca odprta?
Danes sem mu kupila še kopalnico samo nisem mu jo še montirala gor.Ali se rade kopajo?Poskusila sem mu data v kletko tudi malo ogledalo,vendar sem ga odstranila,ker sem opazila,da se samo krega sam sabo,si poje ker se postavlja pred 'njim hahaha in se ne premakne iz te palce stran.Ko sem ga pa umaknila je takoj želel našo pozornost.Tako da ga ne bo imel.Evo slikce. zelo vesel
Udomačitev nimfe 17461571
Udomačitev nimfe 17461572
Udomačitev nimfe 17461711
usoda
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Barbi79 Sre 18 Nov 2009, 20:00

O tak je kot moj samček mičo nasmeh. Svetujem, da se mu odpre kletka, bo že sam našel pot ven in glede na to, da je kar udomačen, bo tudi hitro našel pot do vas.
Ogledalo je zanimivo, ker se pogovarja s sliko iz ogledala in ni nič slabega v tem. Samo čistiti ga je treba dosti pogosto.
Glede kopanja, moja samička se izredno rada kopa, samček pa namoči le tačke.
Barbi79
Barbi79
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  usoda Čet 19 Nov 2009, 03:13

Ja z ogledalom je takole.Opazila sem,če mu ga dam,da potem postane malce agresiven do mene če šarim okoli ali kaj želim dati v kletko(npr.hrano)...kot bi se bal da mu bom 'papagaja v kletki vzela.Pa kljuva ogledalo in se šopiri,za nas se pa ne zmeni.
usoda
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Barbi79 Čet 19 Nov 2009, 03:17

Ja podobno kot če imaš 2 nimfi. Ne potrebujeta človeka, da bi jima delal družbo.
Barbi79
Barbi79
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Blaž Novak Ned 15 Apr 2012, 17:59

usoda je napisal/a:Sem nova tu na forumi.Vas bi pa prosila,če mi lahko odgovorite na par vprašanj...če le boste lahko.nasmeh

Jutri dobim samčka nimfe,starega eno leto od lastnika,ki ga je par mesecev nazaj rešil iz neke kleti,kjer se ni praktično noben z njim kaj dosti ukvarjal.Pravi,da je zelo prijazen,da ni plašen in da je zdrav.Da bo pa rabil kaka dva meseca,da se bo navadil na novo okolje.
Vem,da žival še predobro čuti...sama mu bom dala malce miru na začetku,da se navadi na okolje in na nas...kar se tiče prehrane sem že seznanjena...v glavnem ukvarjala se bom z njim zelo veliko.Mislite,da mi bo uspelo slej ali prej,da nam bo toliko zaupal,da se bo letal po stanovanju,se sprehajal,nam jedel iz roke...se crkljal?Ali je to še mogoče doseči pri letu dni starem samcu?Ima kdo tak primer?
Naj še povem,da imamo doma 20 mesečno punčko.Malce se bojim,da bi kljuval...
hvala za vse informacije.

Odpri vratca od kletke počasi daj roko proti tvojim pticam, če se ustraši se umakneš toliko nazaj, da sene boji. Ogovarjaj jih z svojim glasom in ko te bosta poznala jih lahko spuščaš po hiši in stegneš roko, ter rečeš njeno ime ter morda ti bo priletela na roko. Tako sem delal jaz.
Blaž Novak
Blaž Novak
Član
Član

Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down