razmnoževanje
+2
Alojzij
rok 14
6 posters
Stran 1 od 1
razmnoževanje
lp mene pa zanima ali lahko imajo pismonoše pozimi mladiče saj se onadva že nekaj časa parita.
rok 14- Član
- Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28
Re: razmnoževanje
rok 14 je napisal/a:lp mene pa zanima ali lahko imajo pismonoše pozimi mladiče saj se onadva že nekaj časa parita.
Golobe pismonoše,kakor tudi ostale vrste golobov NE parimo pozimi,ker mladiči zaradi mraza
ne bi preživeli.Če je le mogoče imej do spomladi samce in samice fizično ločene,da se po nepotrebnem
ne izčrpavajo.
Napiši mi še, koliko parov golobov imaš in opiši prostor v katerem domujejo,ter
kako jih prehranjuješ ?
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
razmnoževanje
Možno je ,da bi imeli mladiče,saj domači golobi gnezdijo večkrat na leto.Vendar je vse odvisno od vremenskih razmer(mraz),tako ,da ni priporočljivo imeti mladičev pozimi ,je premrzlo in mladiči nebi preživeli.Je pa tudi vprašanje kako si ti videl da se parita,kaj delata..bilo bi pa tudi dobro ,da bi povedal koliko in kje jih imaš.Ali sta že imela mladiče,meni se zdi da imaš samo en par in če še nista imela ,si prepričan da je sploh par...LP
pancho4- Član
- Število prispevkov : 117
Datum registracije : 17/11/2010
Starost : 52
imam en par pismonoš,en par visokoletačev in enega pomeranskega golšarja.imam jih v golobnjaku (kar predcej velik) goloba pismonoša sta še mlada in nista imela še mladičev vem pa da sta samec in samica. lep pozdrav
Alojzij je napisal/a:rok 14 je napisal/a:lp mene pa zanima ali lahko imajo pismonoše pozimi mladiče saj se onadva že nekaj časa parita.
Golobe pismonoše,kakor tudi ostale vrste golobov NE parimo pozimi,ker mladiči zaradi mraza
ne bi preživeli.Če je le mogoče imej do spomladi samce in samice fizično ločene,da se po nepotrebnem
ne izčrpavajo.
Napiši mi še, koliko parov golobov imaš in opiši prostor v katerem domujejo,ter
kako jih prehranjuješ ?
rok 14- Član
- Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28
živjo
Kot je bilo že zgoraj napisano.... golobi se pozimi lahko parijo in imajo mladiče, vendar pa je skoraj verjetno, da bodo izvaleni mladiči poginili zaradi mraza. Jst jim osebno nikoli ne pustim imeti mladiče, glavni razlog temu je kasnejše zdravje golobov, saj imajo mrazu izpostavljeni golobi pogosto težave z zdravjem tudi kasneje, če seveda prej ne poginejo.
Če imaš še kakšno vprašanje me lahko kontaktiraš na z2znidar@gmail.com
lp, dires
Kot je bilo že zgoraj napisano.... golobi se pozimi lahko parijo in imajo mladiče, vendar pa je skoraj verjetno, da bodo izvaleni mladiči poginili zaradi mraza. Jst jim osebno nikoli ne pustim imeti mladiče, glavni razlog temu je kasnejše zdravje golobov, saj imajo mrazu izpostavljeni golobi pogosto težave z zdravjem tudi kasneje, če seveda prej ne poginejo.
Če imaš še kakšno vprašanje me lahko kontaktiraš na z2znidar@gmail.com
lp, dires
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
Doma gojim slovenske beloglavčke. Razmnožujejo se skoz celo leto in veliko mladičev preživi. Samo me pa moti, da golobi niso taki kot sm si zamislu.
martinzalar12- Novi član
- Število prispevkov : 7
Datum registracije : 03/11/2012
Starost : 33
živjo
Hm...Kako misliš niso taki kot si si zamislu..? po obliki, barvi, karakterju, splošnem izgledu? Slovenski beloglavček še ni utrjena vrsta, zato je veliko več slabših primerkov kot dobrih, sploh če nimaš med seboj sparjene kvalitetne krvi.
lp
Hm...Kako misliš niso taki kot si si zamislu..? po obliki, barvi, karakterju, splošnem izgledu? Slovenski beloglavček še ni utrjena vrsta, zato je veliko več slabših primerkov kot dobrih, sploh če nimaš med seboj sparjene kvalitetne krvi.
lp
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
Pozzz
Ce sta ta dva na sliki par je bolj slaba kvaliteta sploh pa levi na sliki,...Ce si iz Brezovice ti priporocam da obisces gospoda Nace-ta, k ima izredne beloglavcke v vseh barvah...
Lp
Ce sta ta dva na sliki par je bolj slaba kvaliteta sploh pa levi na sliki,...Ce si iz Brezovice ti priporocam da obisces gospoda Nace-ta, k ima izredne beloglavcke v vseh barvah...
Lp
Shaip- Član
- Število prispevkov : 40
Datum registracije : 26/04/2012
Starost : 65
Stran 1 od 1