Kdo ima največjo ptico
+7
prlekj
Akrzs
pancho4
IgorR.
Aleksander85
Alojzij
Joško
11 posters
Stran 1 od 1
Kdo ima največjo ptico
Pri prebiranju prispevka o arah se mi je porodila zamisel, da bi na forumu izvedli anketo, kdo ima največjo ptico? Prepričan sem, da imate doma vsaj eno, ki bi lahko prišla v izbor. Da ne bom samo vrgel kosti, kot se temu reče, se moram pohvaliti z golobom srbskim visokoletalcem, ki meri 32cm.http://s0.mojalbum.com/zivali-srbski-visokoletalec_7939660_7939663_zoom_8056049.jpg
Pričakujem, da se bo kdo odzval na to zamisel, in da bomo v roku štirinajstih dni izvedeli, katera ptica je rekorder, in seveda predstavili njenega lastnika. Slednji bo vsaj z moje strani deležen praktične nagrade.
Pričakujem, da se bo kdo odzval na to zamisel, in da bomo v roku štirinajstih dni izvedeli, katera ptica je rekorder, in seveda predstavili njenega lastnika. Slednji bo vsaj z moje strani deležen praktične nagrade.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: Kdo ima največjo ptico
Joško, pohvalno, da si se spomnil nekaj zanimivega, kar naj bi pritegnilo člane in obiskovalce,
da bi bolj aktivno sodelovali na forumu.
Mogoče je kdo šele sedaj, po zadnjih tvojih prispevkih ugotovil, da si prava zakladnica idej in velik
poznavalec ptic nasploh.
Želim si še to, da bi ti vsaj kdo izkazal zahvalo ter pritisnil +,kar bi tudi meni pomenilo,
da informacije padajo na plodna tla.
da bi bolj aktivno sodelovali na forumu.
Mogoče je kdo šele sedaj, po zadnjih tvojih prispevkih ugotovil, da si prava zakladnica idej in velik
poznavalec ptic nasploh.
Želim si še to, da bi ti vsaj kdo izkazal zahvalo ter pritisnil +,kar bi tudi meni pomenilo,
da informacije padajo na plodna tla.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Torej a nima noben pTIČA večjega od 32cm? :joker: :joker:
Aleksander85- Član
- Število prispevkov : 50
Datum registracije : 09/03/2011
Starost : 38
Ujede z največjim razponom kril
Dokler ne najdemo največjo domačo ptico, bi vam rad predstavil zanimivo stran, ki prikazujeje
naše največje in najmogočnejše ptice, ujede.
Prvak med njimi je prav gotovo planinski orel(Aquila chrysaetos)saj meri 80-90 cm in ima
razpon kril, preko 200 cm.
Kdor si bo podrobneje ogledal slikovni del te zanimive internetne stani, se bo naučil razlikovati ujede,
ki živijo v naši neposredni bližini.
http://www.volovjareber.si/ptice/
naše največje in najmogočnejše ptice, ujede.
Prvak med njimi je prav gotovo planinski orel(Aquila chrysaetos)saj meri 80-90 cm in ima
razpon kril, preko 200 cm.
Kdor si bo podrobneje ogledal slikovni del te zanimive internetne stani, se bo naučil razlikovati ujede,
ki živijo v naši neposredni bližini.
http://www.volovjareber.si/ptice/
Alojzij- V.I.P.
hmmm jaz imam Labodje goske (mladicke seveda) vendar ne spadajo v to kategorijo, tako da se avtomaticno izkljucim
IgorR.- Član
- Število prispevkov : 55
Datum registracije : 30/12/2010
Starost : 45
Jaz sem do nedavno imel zelo lepega krokarja starega 5 let kateri je govoril,lajal,meketal,rezgetal toda usoda je taka ,da mi ga je ponoči odnesla lisica.Bom nabavil drugega ,ko se spomini na tega malo poležejo,drugače pa imam od večjih ptic penante in golobe kinge LP ROK
pancho4- Član
- Število prispevkov : 117
Datum registracije : 17/11/2010
Starost : 52
Lep pozdrav.
Sem nov uporabnik na tem forumu. Vendar mislim da kr imam večjega ptiča od vas. saj imam doma srebrnega fazana in če merimo še poleg rep je kr krepko čez meter .
Lep pozdrav
Akrzs
Sem nov uporabnik na tem forumu. Vendar mislim da kr imam večjega ptiča od vas. saj imam doma srebrnega fazana in če merimo še poleg rep je kr krepko čez meter .
Lep pozdrav
Akrzs
Akrzs- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 24/02/2011
Starost : 39
Kdo ima največjo ptico
Spoštovani člani foruma!
Zaključilo se je zbiranje informaciji za neformalno tekmovanje za največjo ptico. Po prejetih sporočilih ne gre dvomiti, da je zmagal član foruma, ki se je vpisal pod imenom "Akrzs". Ta ima doma srebrnega fazana, ki meri v dolžino čez meter.
Pričakoval sem, da bo tekmovanje naletelo na večji odziv. Pa kaj hočemo! Očitno smo člani foruma v večini zgolj ljubitelji bolj majhnih ptic. No, kljub temu si je zmagovalec prislužil obljubljeno praktično nagrado, in sicer knjigo Ladislava Šiketa "Papiga skobčevka". Knjigo bo dobil po predhodnem sporočilu polnega imena in naslova na elektronski naslov: joze1950@hotmail.com.
Zaključilo se je zbiranje informaciji za neformalno tekmovanje za največjo ptico. Po prejetih sporočilih ne gre dvomiti, da je zmagal član foruma, ki se je vpisal pod imenom "Akrzs". Ta ima doma srebrnega fazana, ki meri v dolžino čez meter.
Pričakoval sem, da bo tekmovanje naletelo na večji odziv. Pa kaj hočemo! Očitno smo člani foruma v večini zgolj ljubitelji bolj majhnih ptic. No, kljub temu si je zmagovalec prislužil obljubljeno praktično nagrado, in sicer knjigo Ladislava Šiketa "Papiga skobčevka". Knjigo bo dobil po predhodnem sporočilu polnega imena in naslova na elektronski naslov: joze1950@hotmail.com.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Ponovno se ti zahvaljujem, za zamisel in podelitev nagrade, lastniku največje ptice.!
Odziv res ni bil ravno velik, ampak tudi, če bi izbiral najmanjšo ptico, najbrž ne bi bilo dosti boljše.
Iz tvojih prispevkov vidim, da si eden od najboljših poznavalcev in ljubiteljev ptic na forumu.
Škoda se mi zdi, da na tvoje strokovne članke tudi ni bilo pretiranega odziva, s strani nas članov.
Ne vrzi "puške v koruzo"in ponovno napiši kakšen članek ali nam daj še kakšno idejo !
Odziv res ni bil ravno velik, ampak tudi, če bi izbiral najmanjšo ptico, najbrž ne bi bilo dosti boljše.
Iz tvojih prispevkov vidim, da si eden od najboljših poznavalcev in ljubiteljev ptic na forumu.
Škoda se mi zdi, da na tvoje strokovne članke tudi ni bilo pretiranega odziva, s strani nas članov.
Ne vrzi "puške v koruzo"in ponovno napiši kakšen članek ali nam daj še kakšno idejo !
Alojzij- V.I.P.
Podobno kot IgorR. se je po moje marsikateri član izključil! V to rubriko namreč ne spadajo race, gosi, purani, noji,... Bi pa prav gotovo kateri drugi pTIČ bil večji od fazana. Mi se z našimi kanarčki in skobčevkami pač nismo mogli kosati z drugimi v tej kategoriji. Vse pohvale tebi Joško, enako pa velja tudi za Alojzij-a, ki se vključujeta v prenekatere debate in nasvete. Se vidi kdo zna veliko o pticah in to dela z ljubeznijo!
Še enkrat vsa pohvala in zahvala obema!
Še enkrat vsa pohvala in zahvala obema!
prlekj- Član
- Število prispevkov : 99
Datum registracije : 21/03/2011
Starost : 48
Joško je napisal/a: Pri prebiranju prispevka o arah se mi je porodila zamisel, da bi na forumu izvedli anketo, kdo ima največjo ptico? Prepričan sem, da imate doma vsaj eno, ki bi lahko prišla v izbor. Da ne bom samo vrgel kosti, kot se temu reče, se moram pohvaliti z golobom srbskim visokoletalcem, ki meri 32cm.http://s0.mojalbum.com/zivali-srbski-visokoletalec_7939660_7939663_zoom_8056049.jpg
A ni to KAPUCINAR, nwm jaz sem imel (nekako) take, pa so mi rekli da se jim reče kapusinar-ji.
prlekj- Član
Vsak bi se lahko oglasil in Joškotu predlagal oz. povedal, da ima še večjo ptico od fazana.
Teoretično bi nekdo doma imel noja, ampak če se ne javi in ne "tekmuje"v konkurenci, ni nič.
V odgovoru si omenil "kapucinarja", ne vem sicer v kakšnem kontekstu si mislil.
To ime je sinonim za majhnega venezuelskega čižka(Spinus carduelis cucullatus), ki je zaslužen , da imamo kanarčke tudi v rdeči barvi.
Poglej, če si mislil to ptico!
Teoretično bi nekdo doma imel noja, ampak če se ne javi in ne "tekmuje"v konkurenci, ni nič.
To ime je sinonim za majhnega venezuelskega čižka(Spinus carduelis cucullatus), ki je zaslužen , da imamo kanarčke tudi v rdeči barvi.
Alojzij- V.I.P.
pancho4 je napisal/a:Jaz sem do nedavno imel zelo lepega krokarja starega 5 let kateri je govoril,lajal,meketal,rezgetal toda usoda je taka ,da mi ga je ponoči odnesla lisica.Bom nabavil drugega ,ko se spomini na tega malo poležejo,drugače pa imam od večjih ptic penante in golobe kinge LP ROK
Legalno?
TonTon- Novi član
- Število prispevkov : 1
Datum registracije : 10/01/2011
Starost : 46
O tem smo se že pregovarjali, glede druge ptice sicer... Pravilno je, da se ljudi opozori na dejstvo, da se divjih ptic ne sme imeti v ujetništvu, vendar očitati za nazaj ni ravno treba.
http://www.pernati-prijatelji.com/t756-kukavica
http://www.pernati-prijatelji.com/t756-kukavica
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Alojzij je napisal/a:Vsak bi se lahko oglasil in Joškotu predlagal oz. povedal, da ima še večjo ptico od fazana.
Ne v mislih sem imel goloba! Mislim da Joško-tovega srbskega visokoletača!
prlekj- Član
Škoda, da sem zamudila tekmovanje. No saj s kakadujem ne bi prišla v ožji izbor. Žal!!
kintok- Član
- Število prispevkov : 12
Datum registracije : 04/10/2010
Starost : 56
No jaz imam pa doma 3 pave ter eno samico 1 samica pa je preminila prejšnji teden
Takoda glede na to, da je pav ptica ki ima rep dolg okoli 1.50m ter telo dolgo okoli 80 cm bi bila to akr velika ptica.
Takoda glede na to, da je pav ptica ki ima rep dolg okoli 1.50m ter telo dolgo okoli 80 cm bi bila to akr velika ptica.
jaka- Član
- Število prispevkov : 30
Datum registracije : 28/07/2011
Starost : 28
Similar topics
» Kupim ptico kalin-a
» Katero ptico bi izbral
» Podarite morda ptico?
» kako ptico pripeljati domov
» katero ptico izbrati ( skobčevko ali kanarčka ); v družbi malih otrok
» Katero ptico bi izbral
» Podarite morda ptico?