samica nimfe
4 posters
Stran 1 od 1
samica nimfe
pred 2 tednoma sem kupil samico. nisem še kupil samca. ona je že znesla jajčko. če zdaj kupim samca se bo sparala z njim tako hitro, da bi bila jajčka oplojena?lp
franc07- Član
- Število prispevkov : 92
Datum registracije : 21/03/2010
Starost : 36
Re: samica nimfe
Kakor hitro boš formiral par ter pripravil ustrezno veliko gnezdo, se bosta po krajšem spoznavanju sparila
in imela mladiče. Od oploditve samice mora preteči cca. teden dni , da znese oplojeno jajce.
in imela mladiče. Od oploditve samice mora preteči cca. teden dni , da znese oplojeno jajce.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
vem da to ne spada sem ampak nisem hotel odperat nove teme.
Zanima me kako dobiš obročke oz. kje za nimfe in če so nujni?
nimfaa boy- Novi član
- Število prispevkov : 7
Datum registracije : 09/03/2011
Starost : 28
Veliko ljubiteljev ptic si zaželi svoje priljubljene ptice tudi razmnoževati. Dobro je, če se v ta namen dobro pripraviš ter podučiš. Vse ptice, ki se izvalijo v ujetništvu morajo nositi zaprt obroček. Obroček lahko namestimo mladi ptici le v zgodnjem obdobju, to je v prvem tednu starosti. Za vsako vrsto ptice je predpisan točno določen premer obročka, za nimfe je to 5,5 mm. Regularne zaprte obročke dobiš lahko edino, če se včlaniš v eno od društev za varstvo in vzgojo ptic, ker mora obroček poleg ostalih podatkov nositi številko pod katero si zaveden v društvu.nimfaa boy je napisal/a:vem da to ne spada sem ampak nisem hotel odperat nove teme.
Ptica brez obročka med rejci nima veljave in je tudi ne moreš plasirati na trg!!!!
Alojzij- V.I.P.
Moja ninfa je stara skoraj dve leti. Prvo jajce je zvalila pred pol leta , in sploh ni sedela na njemu . Drugo jajce je zvalila letos 10 .1. 2012 , in tudi na temu ni sedela . V ponedeljek 23.1.2012 je pa ratala agresivna (piha kot mačka) in brani svoj teritori ter v torek znesla eno jajce ter v sredo še drugo jajce. Na teh dveh je sedela kot prava mati in pihala ter branila svoje jajce(predvidevam da je to normalno, glede na pretekle izkušnje). Ima vse možne vitamine , sadje , zelenjavo, kalcij. Zanima pa me če je prepogosto valjejnje jac res možno prezgodnjio slovo od življenja.
Namreč , ko sem imel v mladosti ninfo samico mi je veterinar rekel, da lahko zaradi prepogoste valitve jajc pogine , in naj ji zagotovim samca , da bojo jajca oplojena (poleg vitaminov mineralov in kalciaja).Ni dobro če neoplojena jajca vzamem prekmalu in ne če jih pustim predolgo notri, zato sem jo šenkal, neki gospe ki je iskala samico za razplod.
Sedaj me zanima kolko je tega res in koliko ne. Ali bom moral tudi to samico podariti(ker maldičev nemorem imeti ker nimam prostora za to , ne primerno bivališče- blok). Ko sem ji vzel jajca ven ,brez njene navzočnosti ,se je drla da ni za zdržat . Žal imam smolo in vedno namesto samca dobim samico.
Kako pogosto nesejo ninfe jajca , oz koliko je še normalno ne prepogosto valjenje jajca?
L.P.
Gape
Kaj mi priporočate.
Namreč , ko sem imel v mladosti ninfo samico mi je veterinar rekel, da lahko zaradi prepogoste valitve jajc pogine , in naj ji zagotovim samca , da bojo jajca oplojena (poleg vitaminov mineralov in kalciaja).Ni dobro če neoplojena jajca vzamem prekmalu in ne če jih pustim predolgo notri, zato sem jo šenkal, neki gospe ki je iskala samico za razplod.
Sedaj me zanima kolko je tega res in koliko ne. Ali bom moral tudi to samico podariti(ker maldičev nemorem imeti ker nimam prostora za to , ne primerno bivališče- blok). Ko sem ji vzel jajca ven ,brez njene navzočnosti ,se je drla da ni za zdržat . Žal imam smolo in vedno namesto samca dobim samico.
Kako pogosto nesejo ninfe jajca , oz koliko je še normalno ne prepogosto valjenje jajca?
L.P.
Gape
Kaj mi priporočate.
gape- Član
- Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010
Nesnost in valjenje jajc (inkubacija) sta normalna reproduktivna procesa ptičev, ki omogočata nadaljevanje vrste. Pri kokoših in drugi večji perutnini to ne velja vedno, saj uporabljamo jajca tudi za prehrano. Mislim, da ni potrebno omenjati, da brez prisotnosti samca ne more biti oplojenih jajc in tudi ne mladičev.
V jesensko zimskem obdobju kratkega dneva in nizkih temperatur, skoraj nobena ptica ne gnezdi. Tudi kokoši, ki nesejo jajca neumorno, v zimskem času vsaj zmanjšajo nesnost, če je že ne čisto prekinejo.
Sam si napisal: "Ima vse možne vitamine, sadje, zelenjavo, kalcij", jaz bi dodal,
da ima idealno temperaturo prostora ter dolžino dneva, kakor sredi leta. Popolnoma normalno je, da v takih pogojih samica vsake ptice začne nesti jajca, ne glede na to, da nima samca in gnezda.
Jajca sproti odstranjuj, ne dodajaj nobenih stimulativnih dodatkov in če je možno, naj bo dan dolg samo toliko kolikor ga nudi sonce, ob tem letnem času.
Tudi, če bi nimfe vzrejal, in bi na leto vredil vsaj tri legla po 4-5 mladičev, bi samica znesla do 20 jajc.
Zato nobene panike okoli zdravja in izčrpanosti ptice zaradi tega!
V jesensko zimskem obdobju kratkega dneva in nizkih temperatur, skoraj nobena ptica ne gnezdi. Tudi kokoši, ki nesejo jajca neumorno, v zimskem času vsaj zmanjšajo nesnost, če je že ne čisto prekinejo.
Sam si napisal: "Ima vse možne vitamine, sadje, zelenjavo, kalcij", jaz bi dodal,
da ima idealno temperaturo prostora ter dolžino dneva, kakor sredi leta. Popolnoma normalno je, da v takih pogojih samica vsake ptice začne nesti jajca, ne glede na to, da nima samca in gnezda.
Jajca sproti odstranjuj, ne dodajaj nobenih stimulativnih dodatkov in če je možno, naj bo dan dolg samo toliko kolikor ga nudi sonce, ob tem letnem času.
Tudi, če bi nimfe vzrejal, in bi na leto vredil vsaj tri legla po 4-5 mladičev, bi samica znesla do 20 jajc.
Zato nobene panike okoli zdravja in izčrpanosti ptice zaradi tega!
Alojzij- V.I.P.
Hvala za informacije . Očitno ima res vse pogoje , važno je da ni nevarno , jajca sem pa že odstranil, mal je dretja ampak bomo že prežvel.
Kaj ste mislili stimulator , kaj spada tu notri?
L.P.
gape
Kaj ste mislili stimulator , kaj spada tu notri?
L.P.
gape
gape- Član
Nekaj časa ne dodajaj nobenih vitaminov, kalcija...in ne vem kaj še vse daješ. Popolnoma zadostuje sadje in
zelenjava ter seveda osnovna semenska hrana. Tudi v naravi živalim ni vedno vse na razpolago, celo nasprotno, največkrat jim še osnovne hrane primankuje, klimatski pogoji so tudi izredno neprijazni in spremenjlivi.
Tudi našim živalim bolj koristi kakor škodi, če jim v zimskem času omogočimo malo"počivanja".
zelenjava ter seveda osnovna semenska hrana. Tudi v naravi živalim ni vedno vse na razpolago, celo nasprotno, največkrat jim še osnovne hrane primankuje, klimatski pogoji so tudi izredno neprijazni in spremenjlivi.
Tudi našim živalim bolj koristi kakor škodi, če jim v zimskem času omogočimo malo"počivanja".
Alojzij- V.I.P.
No lepo slišat tako mnenje. Men je veterinar takrat rekel da ji moram dajati čim več vitaminov ,mineralov in vseh dodatkov, sicer bo poginila. Je pa tudi rekel da tako pogosto valjenje jajc pomeni da ima ptica popolno hrano . Je sa res da je bil veterinarski tehnik v trgovini.
No danes smo še za en jajček bogatejši, ta teden so trije .
L.P.
gape
No danes smo še za en jajček bogatejši, ta teden so trije .
L.P.
gape
gape- Član
Stran 1 od 1