PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

poginule zebrice

2 posters

Go down

poginule zebrice Empty poginule zebrice

Objavlja  prlekj Ned 07 Avg 2011, 09:59

Mi lahko kdo pove, kaj bi lahko bilo za vzrok? V torek sem si prinesel dva para zebric, v soboto pa sem našel enega poginulega samčka na dnu kletke, in eno samičko v gnezdecu. V petek sploh nisem opazil da bi bilo lahko kaj narobe z pticami, bile so zelo živahne in glasne. Le zvečer me je malce zmotilo, ko sem jim dajal hrano in vodo ni bilo nobene iz gnezdeca. Sedaj me je vedno strah ko grem k pticam da me spet čaka neprijeten prizor.
Že naprej hvala za nasvete!
prlekj
prlekj
Član
Član

Število prispevkov : 99
Datum registracije : 21/03/2011
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

poginule zebrice Empty Re: poginule zebrice

Objavlja  Alojzij Ned 07 Avg 2011, 18:07

Na tak hiter način poginjajo ptice takrat , ko jih od nekje prinesemo. Ponavadi se zgodi, da se takoj ne znajdejo
v novi kletki in ne najdejo vode ali hrane. Veliko vlogo tu odigra tudi sam stresni transport ptice.
Novim pticam dajaj plitvo posodico z vodo in tudi hrano na vidno mesto, običajno kar na tla.
Tako delaj dokler nisi prepričan, da so našle majhno odprtinico napajalnika z vodo. Možno bi bilo, da prejšni lastnik ni uporabljal napajalnika ampak odprto posodico!
Poznam tudi primer starejšega gospoda, ki mu je v treh dneh poginilo kar nekaj galebčkov in dve guld amadini.
Poginili so od lakote, pri polnih posodicah, ker mu je hčerka kupila hrano za kanarčke in ne za eksote, on
pa to ni opazil. presenečen
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics