Grlica smejačica
3 posters
Stran 1 od 1
Grlica smejačica
Pozdravljeni....imam par grlic smejačic,kateri sem dobil v pomladnem času in te dni sta začeli intenzivno nabirati vejice in jih nositi vpoličko katero sem jima namenil za gnezdo,samička poseda in ureja vejice katere ji samček pridno nosi,pod večer pa gresta spat na njima priljubljeno mesto.Zanima me ali ni prepozno za gnezdenje v tem času saj nimam nikakršne prakse z grlicami...za vsakršen odgovor bom vesel.
Pozdrav vsem in imejte se lepo....
LPIgor
Pozdrav vsem in imejte se lepo....
LPIgor
IGOR- Novi član
- Število prispevkov : 8
Datum registracije : 16/02/2011
Starost : 59
Re: Grlica smejačica
Izgleda, da si spomladi dobil čisto mlade smejačice, ker si drugače ne znam predstavljati, da bi šele sedaj
začele z gnezdenjem.
Smejačice so izredno priljubljene grlice, primerne za začetnike.
Izredno rade uspešno vzredijo po dva mladiča, večkrat na leto. Če imaš željo, bi tudi še sedaj pred zimo uspešno vredila eno gnezdo mladičev. Bolje sicer je, da počakaš do pomladi, ko bo za to naraven čas. Razen seveda, če
ju imaš v notranjih prostorih.
začele z gnezdenjem.
Smejačice so izredno priljubljene grlice, primerne za začetnike.
Izredno rade uspešno vzredijo po dva mladiča, večkrat na leto. Če imaš željo, bi tudi še sedaj pred zimo uspešno vredila eno gnezdo mladičev. Bolje sicer je, da počakaš do pomladi, ko bo za to naraven čas. Razen seveda, če
ju imaš v notranjih prostorih.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: Grlica smejačica
Hvala za odgovor....imam ju spuščene v zunanji velki ,,kletki,, približno 100 kvadratov kjer imam pritlikavo perutnino...ja resnično so simpatične ptice saj sem jih navadil brez problema,da mi priletijo zjutraj na rame in potem na roko kjer ju čaka priboljšek ...Ali bi bilo najbolje poličko odstranit in res počakat pomlad ali bo vreme še toplo...počakam še kak dan pa se bom odločil...še enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav...
IGOR- Novi član
- Število prispevkov : 8
Datum registracije : 16/02/2011
Starost : 59
Grlica smejačica
To je moja grlica smejačica. Kot je napisal Alojzij, gre za ptice, ki so primerne za začetnike. Najbolje se počutijo v zarastlinjenih voljerah, uspešno pa se bodo razmnoževale že v kletkah dimenzij 80x80x100 cm. Petje samcev delno (v nekaj spevih) spominja na kukavičje. Oglašajo se tudi ponoči. Včasih samčevo petje posnemajo tudi samičke. Po zunanjosti se spola ne razlikujeta, zato moramo biti zelo pozorni, ko izbiramo pare.
Še na eno okoliščino bi rad opozoril. Če nimate večje voljere, v njej ne nameščajte po več parov grlic. Običajno ne trpijo drugih, tako da se redko posreči gojiti skupaj več kot en par.
Grlice so hvaležne za vzgojo tudi zategadelj, ker v zmernem podnebju (za zmerno podnebje je šteti območje celotne Slovenije) preživijo na prostem vse leto. Ne marajo pa preveč vlažnega in vetrovnega vremena.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Stran 1 od 1