Parjenje malih aleksandrov
4 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1
Parjenje malih aleksandrov
Pozdravljeni.
Imam 2 mala aleksandra, zelenega samčka, starega cca.10let in modro (vsaj po obnašanju sodeče) samičko, staro cca.7mesecov.
Slab teden sta zdaj v eni kletki in se pridno lubčkata in cartata, samček se nekaj hudo trudi okoli nje....skrajno zanimivo izgleda
Zanima me, v kolikor je res samička, kdaj spolno dozori in kolikšne so sploh možnosti, da se sparita?
Hvala za pomoč, nasvete, lep pozdrav.
Imam 2 mala aleksandra, zelenega samčka, starega cca.10let in modro (vsaj po obnašanju sodeče) samičko, staro cca.7mesecov.
Slab teden sta zdaj v eni kletki in se pridno lubčkata in cartata, samček se nekaj hudo trudi okoli nje....skrajno zanimivo izgleda
Zanima me, v kolikor je res samička, kdaj spolno dozori in kolikšne so sploh možnosti, da se sparita?
Hvala za pomoč, nasvete, lep pozdrav.
Blue- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 17/09/2011
Starost : 42
Re: Parjenje malih aleksandrov
Aleksandri so spolno zreli okoli 3 leta starosti samček dobi rdeči prstan okoli vrata in to je znak da je pripravljen na parjenje pri samici je p
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
Točno tako kot je napisal dominik z tem da moram popravit.Samček dobi črn obroček,rdeč obroček dobi le rumena mutacija
andrej zelko- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 24/08/2011
Hej!
Se mi zdi, da pri Dominikovem postu še manjka nekaj?
Za samčka vem, ima že zelo lep črn obroček, cca.10let je star.
Bolj me zanima kak je pri samičkah, kdaj spolno dozorijo,
tale je komaj kakih 7mescov stara. No, vsaj zeeelo upam, da je samička, ker se šele vidi spol, ko se obroček začne delat pri samčkih, na dnk analizo pa nisma dala perja.
Se mi zdi, da pri Dominikovem postu še manjka nekaj?
Za samčka vem, ima že zelo lep črn obroček, cca.10let je star.
Bolj me zanima kak je pri samičkah, kdaj spolno dozorijo,
tale je komaj kakih 7mescov stara. No, vsaj zeeelo upam, da je samička, ker se šele vidi spol, ko se obroček začne delat pri samčkih, na dnk analizo pa nisma dala perja.
Blue- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 17/09/2011
Oba spola sta okoli 3 leta starosti spolno zrela za prstane je pa res da imajo rumeni rdeče ostali črne beli pa nič pri mladičih se lahko pogleda tudi glava samičke imajo ožjo glavo in nisko čelo ampak ni zagotovo .
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
Pozdravljeni,
Moja mala aleksandra se zadnjih nekaj dni (teden dva tri) skos nekaj lupčkata in stiskata sicer nista še spolno dozorela (samička 2 leti in 3 mesece samček pa leto in 8 mesecev) pri samički opažam da je v kletki kar naprej nekaj živčna skače po kletki in veliko čepi v svojem najljubšem kotu,
ali je možno da bi rada zvalila jajce in nima prostora? bi ji moral sedaj urediti prostor za gnezdo?
LP Bully
Moja mala aleksandra se zadnjih nekaj dni (teden dva tri) skos nekaj lupčkata in stiskata sicer nista še spolno dozorela (samička 2 leti in 3 mesece samček pa leto in 8 mesecev) pri samički opažam da je v kletki kar naprej nekaj živčna skače po kletki in veliko čepi v svojem najljubšem kotu,
ali je možno da bi rada zvalila jajce in nima prostora? bi ji moral sedaj urediti prostor za gnezdo?
LP Bully
bully- Član
- Število prispevkov : 15
Datum registracije : 07/04/2011
Starost : 36
Similar topics
» par malih aleksandrov
» Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih
» Združitev alexandrov-par.
» ročno hranjenje aleksandrov
» Vzreja velikih aleksandrov
» Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih
» Združitev alexandrov-par.
» ročno hranjenje aleksandrov
» Vzreja velikih aleksandrov
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1