PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Parjenje malih aleksandrov

4 posters

Go down

Parjenje malih aleksandrov Empty Parjenje malih aleksandrov

Objavlja  Blue Pon 17 Okt 2011, 04:49

Pozdravljeni.
Imam 2 mala aleksandra, zelenega samčka, starega cca.10let in modro (vsaj po obnašanju sodeče) samičko, staro cca.7mesecov.
Slab teden sta zdaj v eni kletki in se pridno lubčkata in cartata, samček se nekaj hudo trudi okoli nje....skrajno zanimivo izgleda nasmeh
Zanima me, v kolikor je res samička, kdaj spolno dozori in kolikšne so sploh možnosti, da se sparita?

Hvala za pomoč, nasvete, lep pozdrav.
Blue
Blue
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 17/09/2011
Starost : 42

Nazaj na vrh Go down

Parjenje malih aleksandrov Empty Re: Parjenje malih aleksandrov

Objavlja  dominik Pon 17 Okt 2011, 09:37

Aleksandri so spolno zreli okoli 3 leta starosti samček dobi rdeči prstan okoli vrata in to je znak da je pripravljen na parjenje pri samici je p
dominik
Član
Član

Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  andrej zelko Tor 18 Okt 2011, 02:32

Točno tako kot je napisal dominik z tem da moram popravit.Samček dobi črn obroček,rdeč obroček dobi le rumena mutacija
andrej zelko
andrej zelko
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 24/08/2011

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Blue Tor 18 Okt 2011, 05:10

Hej!
Se mi zdi, da pri Dominikovem postu še manjka nekaj? nasmeh
Za samčka vem, ima že zelo lep črn obroček, cca.10let je star.
Bolj me zanima kak je pri samičkah, kdaj spolno dozorijo,
tale je komaj kakih 7mescov stara. No, vsaj zeeelo upam, da je samička, ker se šele vidi spol, ko se obroček začne delat pri samčkih, na dnk analizo pa nisma dala perja.

Blue
Blue
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 17/09/2011

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dominik Tor 18 Okt 2011, 09:13

Oba spola sta okoli 3 leta starosti spolno zrela za prstane je pa res da imajo rumeni rdeče ostali črne beli pa nič pri mladičih se lahko pogleda tudi glava samičke imajo ožjo glavo in nisko čelo ampak ni zagotovo .
dominik
Član
Član

Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bully Ned 24 Mar 2013, 10:26

Pozdravljeni,

Moja mala aleksandra se zadnjih nekaj dni (teden dva tri) skos nekaj lupčkata in stiskata sicer nista še spolno dozorela (samička 2 leti in 3 mesece samček pa leto in 8 mesecev) pri samički opažam da je v kletki kar naprej nekaj živčna skače po kletki in veliko čepi v svojem najljubšem kotu,

ali je možno da bi rada zvalila jajce in nima prostora? bi ji moral sedaj urediti prostor za gnezdo?

LP Bully
bully
bully
Član
Član

Število prispevkov : 15
Datum registracije : 07/04/2011
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content