PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih

Go down

Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih Empty Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih

Objavlja  malialex Ned 15 Jan 2012, 21:42

Trenutno imam šest (tri pare) malih aleksandrov in štiri mlade penante (dva para). Ker mi zmanjkuje prostora v hiši, razmišljam, da bi na vrtu postavil hiško velikosti 4m x 3m in v njej naredil kletke velikosti približno 1,5m x 1m x 1m z izhodom v zunanjo preletalnico. Da bi bilo v kletkah dovolj svetlobe, bi uporabil 4 polikarbonatne plošče velikosti 2m x 1m. Zunanje stene in strop bi izoliral z 10cm izolacije tako, da v notranjosti ne bi bilo prepiha.

Ker so pri nas zime zelo mrzle (tudi do -18 stopinj Celzija), me zanima, kako bi bilo z življenjem in parjenjem papagajev v takšnih pogojih (parijo se prav v zimskih mesecih)?

Zanimajo me vaše izkušnje in bom vsakega odgovora vesel.
malialex
malialex
Član
Član

Število prispevkov : 26
Datum registracije : 09/04/2011
Starost : 59

Nazaj na vrh Go down

Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih Empty Re: Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih

Objavlja  Gost Pon 16 Jan 2012, 03:34

Dolgo sem se ukvarjal z vzgojo malih in velikih aleksandrov uspešno in to na Notranjskem.Ptice so bile vedno v zunanjih preletalnicah zaščitene proti vetru in nič dodatne izolacije.Veliki Aleksandri so vedno pričeli z nesnostjo okoli 15 februarja mali pa kmalu za njimi.Noben mraz jih ni vstavil pa je bilo tudi po -15-18°C.Vsako leto imeli mladičke.Tako, da brez kakšnega kompliciranja z njimi ven,venda,r če so sedaj notri je pa treba počakat spomladi.
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics