Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1
Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih
Trenutno imam šest (tri pare) malih aleksandrov in štiri mlade penante (dva para). Ker mi zmanjkuje prostora v hiši, razmišljam, da bi na vrtu postavil hiško velikosti 4m x 3m in v njej naredil kletke velikosti približno 1,5m x 1m x 1m z izhodom v zunanjo preletalnico. Da bi bilo v kletkah dovolj svetlobe, bi uporabil 4 polikarbonatne plošče velikosti 2m x 1m. Zunanje stene in strop bi izoliral z 10cm izolacije tako, da v notranjosti ne bi bilo prepiha.
Ker so pri nas zime zelo mrzle (tudi do -18 stopinj Celzija), me zanima, kako bi bilo z življenjem in parjenjem papagajev v takšnih pogojih (parijo se prav v zimskih mesecih)?
Zanimajo me vaše izkušnje in bom vsakega odgovora vesel.
Ker so pri nas zime zelo mrzle (tudi do -18 stopinj Celzija), me zanima, kako bi bilo z življenjem in parjenjem papagajev v takšnih pogojih (parijo se prav v zimskih mesecih)?
Zanimajo me vaše izkušnje in bom vsakega odgovora vesel.
malialex- Član
- Število prispevkov : 26
Datum registracije : 09/04/2011
Starost : 59
Re: Izkušnje pri vzreji malih aleksandrov in penatov v neogrevanih prostorih
Dolgo sem se ukvarjal z vzgojo malih in velikih aleksandrov uspešno in to na Notranjskem.Ptice so bile vedno v zunanjih preletalnicah zaščitene proti vetru in nič dodatne izolacije.Veliki Aleksandri so vedno pričeli z nesnostjo okoli 15 februarja mali pa kmalu za njimi.Noben mraz jih ni vstavil pa je bilo tudi po -15-18°C.Vsako leto imeli mladičke.Tako, da brez kakšnega kompliciranja z njimi ven,venda,r če so sedaj notri je pa treba počakat spomladi.
Gost- Gost
Similar topics
» par malih aleksandrov
» Parjenje malih aleksandrov
» Združitev alexandrov-par.
» Obročkanje aleksandrov, nimf
» Vzreja velikih aleksandrov
» Parjenje malih aleksandrov
» Združitev alexandrov-par.
» Obročkanje aleksandrov, nimf
» Vzreja velikih aleksandrov
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1