PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kanarčki

+2
Alojzij
darinka5
6 posters

Go down

kanarčki Empty kanarčki

Objavlja  darinka5 Sre 08 Feb 2012, 09:40

Pozdravljeni ljubitelji ptic.
sem na sveže, ampak že dlje časa sledim vašim temam, ja, kar takoj se vam naj zahvalim za vaše
napotke, svetovanja, ja veliko pomoč sem s tem dobila.No ja moram priznati, da so ptice bile vedno
moji spremljevalci, najprej skobčevke,kasneje pa kanarčki in nimfe.
Moram pa priznati, da so pa le moji ljubljenčki ostali kanarčki.
Vsa vesela sem opazovala samičko,ki je sedela v gnezdu in valila. žal je gnezdo zapustila in tako ni
bilo novih malih crtlčkov.upam,da bo kaj bolje.
darinka5
darinka5
Član
Član

Število prispevkov : 15
Datum registracije : 17/11/2011
Starost : 69

Nazaj na vrh Go down

kanarčki Empty Re: kanarčki

Objavlja  Alojzij Čet 09 Feb 2012, 06:49

Nič ni treba hiteti, sezona parjenja za kanarčke šele prihaja. Samica mora biti pripravljena - parna.
To boš opazila po tem, ko bo ob petju samčka, ki je tačas ločen, začela počepati in nositi gnezdilni materjal. nasmeh

Veliko uspeha in dobrodošla med nami! klicaj
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

kanarčki Empty kanarčki

Objavlja  darinka5 Čet 09 Feb 2012, 09:45

Ja najlepša hvala za dobrodošlico.Tudi sama mislim,da je samička nekako prehitela,
kakor, da bi vedela,da si tako želim znova videti male.No ja saj pravijo,da je potrplenje božja mast.
Ja pa še nekaj me zanima ali ima kdo samice rozenkolisov za prodajo ali pa kasneje čez čas,se ne mudi tako hudo.
namreč dobila sem ju kot parček kar pa se je kasneje izkazalo,da to ne drži,ha,ha,
darinka5
darinka5
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Ned 12 Feb 2012, 08:15

kako se pri kanarčkih ve da so samčki. klicaj klicaj klicaj

PROSIM ZA ODGOVORE klicaj klicaj

L.P
jože
jože
Član
Član

Število prispevkov : 25
Datum registracije : 29/01/2012
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  doberman Ned 12 Feb 2012, 08:52

doberman
doberman
Član
Član

Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Ned 12 Feb 2012, 09:06

Pri vseh pticah se spol loči dokaj enostavno, kadar imaš več ptic iste vrste in jih že dobro poznaš.
Pri kanarčkih je včasih malo težje, ker je potrebno počakati, da samček zapoje. Pravim, zapoje in ne čivka,
kar počne samica. Pri spolno zrelih samcih je spolovilo bolj koničasto, z raliko od samice, ki je bolj okroglo.
To razliko ugotoviš takrat, ko kanarčka primeš v roko in pihneš v zadek, da se perje razpre.
Izkušeni vzreditelji imajo še eno varianto prepoznave spola in to je s parjenjem kombinacij vrst kanarčkov, kjer je dedovanje spola vezano na očeta. Pri takih kombinacijah so hčerke po barvi ali melaninskih znakih vedno enake
barvi ali melaninskim znakom očeta. nasmeh

Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

kanarčki Empty Kanarčki

Objavlja  Joško Tor 14 Feb 2012, 00:36

Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  koss Sre 15 Feb 2012, 09:06

darinka5 je napisal/a:Ja najlepša hvala za dobrodošlico.Tudi sama mislim,da je samička nekako prehitela,
kakor, da bi vedela,da si tako želim znova videti male.No ja saj pravijo,da je potrplenje božja mast.
Ja pa še nekaj me zanima ali ima kdo samice rozenkolisov za prodajo ali pa kasneje čez čas,se ne mudi tako hudo.
namreč dobila sem ju kot parček kar pa se je kasneje izkazalo,da to ne drži,ha,ha,

kanarčki File0319
tole sta dve samički nosilke lutino mutacije,stare eno leto prodam obe za 20eu
koss
koss
Član
Član

Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010

Nazaj na vrh Go down

kanarčki Empty kanarčki5

Objavlja  darinka5 Pon 27 Feb 2012, 09:19

Lep pozdrav vsem ljubiteljem ptic!
Par kanarčkov-samička dobro rdeča in samec rdeče rumen sta se nekako izbrala,bolj je kriva
samička,ki je čisto znorela še predno sem se zavedala ali se štimata že je začela oblagati gnezdo,
pravo mojstrsko gnezdo,bravo.No in potem prvo jajce in ker bi jaz rada to gnezdo res dočakala z
malimi sem se odločila, da odvzamem jajčka dokler ne bo izvalila četrto jajce potlej pa vrnem v gnezo vsa.
Medtem pa ji podtaknem prazna jajčka drugega para.
No pa glej pikolovko takoj je vrgla iz gnezda nastavljeno jajce.
Zdaj sedi na treh jajčkih.Zdi pa se mi le nekako neroden samček,kar nekako jo premalo hrani,tako da gre
večkrat samo jesti
No vsekakor bomo videli kako bo. zelo vesel

darinka5
darinka5
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content