Kletka za zebrice
3 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1
Kletka za zebrice
Živjo!
Imam par vprašanj:
Zanima me koliko zebric lahko živi v kletki veliki v100xd96xš50 cm?
Imam parček in jima bom spomladi dala gnezdilnico v kletko, z zunanje strani, zamima me koliko mora biti premer luknje in če ima kdo načrt za izdelavo bi bila zelo hvaležna.
Imam par vprašanj:
Zanima me koliko zebric lahko živi v kletki veliki v100xd96xš50 cm?
Imam parček in jima bom spomladi dala gnezdilnico v kletko, z zunanje strani, zamima me koliko mora biti premer luknje in če ima kdo načrt za izdelavo bi bila zelo hvaležna.
urshikka- Član
- Število prispevkov : 71
Datum registracije : 31/05/2011
Starost : 32
Re: Kletka za zebrice
V kletki navedene velikosti živijo lahko tudi do trije pari cebric. Sama veš, da se hitro množijo, zato moraš
računati še na eno kletko. Gnezdo je iz vezane plošče (les) dimenzije cca.10 x 10 x 12 cm, z luknjo 4 cm,
zgornji del je gibljiv za kontrolo gnezda. Taka gnezda dobiš v trgovinah pod imenom gnezda za eksote,
vendar ne tista pletena iz bambusa.
http://www.pernati-prijatelji.com/t254-priprave-na-narascaj
računati še na eno kletko. Gnezdo je iz vezane plošče (les) dimenzije cca.10 x 10 x 12 cm, z luknjo 4 cm,
zgornji del je gibljiv za kontrolo gnezda. Taka gnezda dobiš v trgovinah pod imenom gnezda za eksote,
vendar ne tista pletena iz bambusa.
http://www.pernati-prijatelji.com/t254-priprave-na-narascaj
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hvala za odgovore imam namen mojemu parčku narediti gnezdilnico in bom potem mladičkom poiskala pare, drugače pa kletka še v izdelavi in kletka ki jo imam sedaj lahko ostane kot rezerva.
urshikka- Član
Sedaj je kletka skoraj že gotova vendar nikjer ne najdem dovolj tankega kosa lesa za izdelavo gnezda. Morda kdo ve kje bi lahko to dobila?
urshikka- Član
Lesen material za izdelavo gnezda boš dobila v večjih centrih, npr OBI-Ljubljana Rudnik ali tudi Slovenijales Vižmarje, kjer imajo
Hobbi oddelek. Navadno ti celo razrežejo na mero po načrtu. Vezana plošča naj ne bo pretanka, nekje nad 5mm bo dobra.
Hobbi oddelek. Navadno ti celo razrežejo na mero po načrtu. Vezana plošča naj ne bo pretanka, nekje nad 5mm bo dobra.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hvala bom šla pogledat.
urshikka- Član
pozdravljeni
zanima me,če bi lahko bili v kletki kanarček in 1 par zebric ampak samo čes zimo potem pa v voljero ali bi bilo bolše,če so posebej v kletki.kletka je velika 30,40,54 in sem mislil,da bi bili lahko skupaj drugače pa jih bom dal posebej
hvala in lep pozdrav
zanima me,če bi lahko bili v kletki kanarček in 1 par zebric ampak samo čes zimo potem pa v voljero ali bi bilo bolše,če so posebej v kletki.kletka je velika 30,40,54 in sem mislil,da bi bili lahko skupaj drugače pa jih bom dal posebej
hvala in lep pozdrav
denis.lubej- Član
- Število prispevkov : 34
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 27
Živjo!
Moje zebrice so preveč "tečne" do kanarčkov, in se mi ni obneslo, tako da sem jih raje dala posebej že po parih dneh
Lahko pa da ima kdo drug kaj več sreče, in se mu bolje razumejo
Moje zebrice so preveč "tečne" do kanarčkov, in se mi ni obneslo, tako da sem jih raje dala posebej že po parih dneh
Lahko pa da ima kdo drug kaj več sreče, in se mu bolje razumejo
Gost- Gost
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1