Šest ptic v kletki
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1
Šest ptic v kletki
V kletki sem imela še zjutraj parček s tremi mladiči starimi 45 dni in enega mladička starega 4 dni. Zaslišala sem neko vreščanje,kot da bi se tepli. Trije mladički so bili zelo živahtni so jedli že sami jajce, sadje, kekse , se veselo kopali in tečnarili samcu da jih še hrani. So bili pa tudi neobzirni , kar po samici so hodili in ko ji je samec hotel dati jest , so rinili vanj. Zato sem jih dala v drugo kletko mladiče. V kletki, sami , pa ne znajo več nič, preplašeno skakajo po kletki. Kaj naj naredim, kdaj postanejo samostojni za življenje?Če upate mi povejte prosim približno koliko dni naj bi imeli mladiči za samostojno življenje?
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
lilijana- Novi član
- Število prispevkov : 8
Datum registracije : 29/09/2010
Starost : 64
Re: Šest ptic v kletki
Mladi kanarčki so v starosti enega meseca že samostojni. Zagotoviti jim je potrebno drugo kletko in dajati hrano in vodo v plitve posodice.To je še posebej nujno v opisanem primeru, ko ima par že mladičke drugega legla. Po tretjem tednu starosti mladičkov samica prične pripravljati gnezdo že za naslednje leglo. Velikokrat samička v paritveni
vnemi mladičkom populi perje za izdelavo novega gnezda. V takih primerih moramo pravočasno dodati še eno gnezdo in dovolj prediva za izdelavo gnezda.
vnemi mladičkom populi perje za izdelavo novega gnezda. V takih primerih moramo pravočasno dodati še eno gnezdo in dovolj prediva za izdelavo gnezda.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: Šest ptic v kletki
Hvala za odgovor. Mladičke tri sem dala v kletko 30x45x60cm.Semena ne jedo,zelo so jim pa všeč keksi, jajčni rumenjak, radič in jabolko. Samčka bom dala v manjšo kletko ko prileze mladič iz gnezda,da bo pel.Gnezdece bom pa odstranila. .Sedaj imam dovolj kanarčkov , skupaj z mladiči jih je 15. Imam dva para z devetimi mladiči in eno staro samičko in enega samčka ,ki ne poje.Imam tri velike in tri manjše kletke. Samčke bi imela po enega v manjših kletkah. Samičke pa ne vem, kaj naj jih dam skupaj ,ali pustim pri svojih mladičkih tudi ko bodo ti že samostojni.Zanima me za koliko kanarčkov je primerna velikost kletke 30x45x60 in 30x40x45cm.
Hvala za vaše mnenje
Hvala za vaše mnenje
lilijana- Novi član
- Število prispevkov : 8
Datum registracije : 29/09/2010
Starost : 64
Similar topics
» Podlaga v kletki
» Prepiri v kletki
» ogledalo v kletki - DA ali NE
» Dva para v eni kletki?
» prodam dve kletki za manjše papige
» Prepiri v kletki
» ogledalo v kletki - DA ali NE
» Dva para v eni kletki?
» prodam dve kletki za manjše papige
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1