izbira
2 posters
Stran 1 od 1
izbira
pozdravljeni
zanima me katera ptica je bolša za hišnega ljubljenčka,odločam se med nimfo in skobčevko katero bol priporočate?katere se prej udomačijo in se pustijo bol cartati in čohati
jas sem bol za nimfo ampak za dve nimfi moram imeti večjo kletko in več časa,da se obe lepo navadijo name,skobčevke tudi niso slabe,ker se mi zdi da so lahko v družbi kanarkov kajti jas doma imam že enega kanarčka.
hvala
zanima me katera ptica je bolša za hišnega ljubljenčka,odločam se med nimfo in skobčevko katero bol priporočate?katere se prej udomačijo in se pustijo bol cartati in čohati
jas sem bol za nimfo ampak za dve nimfi moram imeti večjo kletko in več časa,da se obe lepo navadijo name,skobčevke tudi niso slabe,ker se mi zdi da so lahko v družbi kanarkov kajti jas doma imam že enega kanarčka.
hvala
denis.lubej- Član
- Število prispevkov : 34
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 27
Re: izbira
Tvoj kanrček bi predvsem potreboval družbo še enega kanarčka. So pa tako nimfe kot skobčevke miroljubne, nimfe zanajo edino v času, ko želijo gnezditi, postati malo agresivne. Kako je to pri skobčevkah ne vem. So pa skobčevke precej bolj živahne. Za udomačitev, boš pa pri obeh vrstah potreboval nekaj potrpežljivosti.
nixi- Član
- Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35
nixi glede družbe za kanarčka se čisto strinjam s tabo zato sem pri tistemu,ki sem ga dobiu naročiu še samičko sam nevem mislim,da si bosta u sorodu misliš,da bi bilo to kaj narobe? do tedaj pa mu na računalniku predvajam zvoke od različnih kanarčkov,in me učasih prau skrbi,da se ne bo raspočil tako poje .glede potrpežljivosti se ne bom hvalil ampak,ko gre za živali sploh ptice pa ni problema je enkrat sinička padla iz gnezda in sem celi dan stal u bližini in čakal,če se bosta starša vrnila in,da ga nebi sosedove mačke dobile.
mislim,da se bom odločil za nimfe in bom imel dva samca ali dve samice,ker nebi rad imel mladičke,da bi jajčka metal stran to pa tudi ne,poleti bodo pa tako v voljeri 2m višine in dolžine široka pa bo 1m tako,da mislim,da za par kanarčkov in dve nimfi bo dovol
hvala nixi!
mislim,da se bom odločil za nimfe in bom imel dva samca ali dve samice,ker nebi rad imel mladičke,da bi jajčka metal stran to pa tudi ne,poleti bodo pa tako v voljeri 2m višine in dolžine široka pa bo 1m tako,da mislim,da za par kanarčkov in dve nimfi bo dovol
hvala nixi!
denis.lubej- Član
- Število prispevkov : 34
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 27
Super, da dobi tvoj kanarček družbo. Dokler ne misliš imet mladičkov, sorodstvo ni problem
Če misliš imet dve nimfi istega spola, je bolje da vzameš samčke. Dva samčka se ponavadi bolje razumeta, kot dve samički. Pri dveh samičkah se pogosto pojavijo problemi, na primer da ti samički nonstop neseta jajčka.
Drugače pa tudi če imaš parček, ne rabiš imet mladičkov, tudi jaz imam parček, pa nimam namena redit. Potem jima pač ne smeš nastaviti gnezdilnice, saj jih to le po nepotrebnem animira. Moja samička še nikoli ni znesla jajčka, pa sta se tudi že parila. Če bi jih, bi te najprej odstranila, če nebi pomagalo, pa bi jima pustila sedet na plastičnih jajčkih.
Dimenzije voljere so pa super!
Če misliš imet dve nimfi istega spola, je bolje da vzameš samčke. Dva samčka se ponavadi bolje razumeta, kot dve samički. Pri dveh samičkah se pogosto pojavijo problemi, na primer da ti samički nonstop neseta jajčka.
Drugače pa tudi če imaš parček, ne rabiš imet mladičkov, tudi jaz imam parček, pa nimam namena redit. Potem jima pač ne smeš nastaviti gnezdilnice, saj jih to le po nepotrebnem animira. Moja samička še nikoli ni znesla jajčka, pa sta se tudi že parila. Če bi jih, bi te najprej odstranila, če nebi pomagalo, pa bi jima pustila sedet na plastičnih jajčkih.
Dimenzije voljere so pa super!
nixi- Član
- Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35
Stran 1 od 1