Akrobati
+4
Joško
Ronja
Rafko
nika
8 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Golobi in grlice :: Klub gojiteljev golobov akrobatov Slovenije - SAG
Stran 2 od 5
Stran 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Akrobati
V prejšnjem posnetku me navdušuje tudi prikaz ubogljivosti golobov. Tako krotkih in poslušnih ptic si želi vsak vzreditelj. Seveda je za takšno dresuro potrebnih veliko ur potrpežljivega in vztrajnega dela. Tudi za ta hobi velja, da so rezultati sorazmerni z vloženim
trudom. Glede na to, da gre za relativno mlado pasmo golobov, je temu primerna tudi njihova cena. Na splošno pa velja, da gre v poslu z vrhunskimi golobi za izredno visoke zneske. Da si pripravljen dati zanj, čeprav gre za prvaka, več tisoč evrov (v tujini govorimo o več sto tisočih evrov), moraš biti nesramno bogat ali malo trčen...
trudom. Glede na to, da gre za relativno mlado pasmo golobov, je temu primerna tudi njihova cena. Na splošno pa velja, da gre v poslu z vrhunskimi golobi za izredno visoke zneske. Da si pripravljen dati zanj, čeprav gre za prvaka, več tisoč evrov (v tujini govorimo o več sto tisočih evrov), moraš biti nesramno bogat ali malo trčen...
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: Akrobati
Joško!
A pri golobih ne velja pravilo, da moraš tekmovat s svojimi? z lastnimi obročki?
A pri golobih ne velja pravilo, da moraš tekmovat s svojimi? z lastnimi obročki?
Gost- Gost
Pozdravljeni,
Me zelo veseli da ste zainteresirani za ta šport.
Da se predstavim, sem predsednik KLUBA GOJITELJEV GOLOBOV AKROBATOV SLOVENIJE. Trenutno štejemo 14 članov. Klub je bil ustanovljen leta 2009 in od takrat tekmujemo na različnih mednarodnih tekmovanjih. Včlanjeni smo tudi v mednarodne organizacije kot so:
-EFU (Europäische Flugrollerunion) tukaj se tekmuje z enim do največ tremi golobi, odvisno od rase. Lahko doma z strehe ali pa z letalne kletke.
-WCF (World Cup Fly) je mednarodna organizacija in naravnana specijalno za Birminghamrollerje, tekmuje se z jatnim letom 20golobov
-ECF (Euro Cup Fly) je evropska organizacija in je tudi naravnana specijalno za Birminghamrollerje, tekmuje se z jatnim letom 20golobov
-KUP 1799 (poimenovan po znanem golobu) tukaj so včlanjene nekdanje Jugoslovanske republike in je tudi naravnana specijalno za Birminghamrollerje, tekmuje se z jatnim letom 20golobov. (Namen je ustanoviti najmočnejšo regijo na svetu.)
Gojimo različne pasme Akrobatskih golobov, kot so Birminghemroller, Wammen, Wutta, Dunek odprti tip, Dunek zaprti tip - Makedonski dunek, Mardine, Orientalne rollerje, .....
To bi bila ena groba predstavitev našega kluba SAG, za vsa nadalnja vprašanja sem z veseljem na voljo.
lep pozdrav.
Boris.
Me zelo veseli da ste zainteresirani za ta šport.
Da se predstavim, sem predsednik KLUBA GOJITELJEV GOLOBOV AKROBATOV SLOVENIJE. Trenutno štejemo 14 članov. Klub je bil ustanovljen leta 2009 in od takrat tekmujemo na različnih mednarodnih tekmovanjih. Včlanjeni smo tudi v mednarodne organizacije kot so:
-EFU (Europäische Flugrollerunion) tukaj se tekmuje z enim do največ tremi golobi, odvisno od rase. Lahko doma z strehe ali pa z letalne kletke.
-WCF (World Cup Fly) je mednarodna organizacija in naravnana specijalno za Birminghamrollerje, tekmuje se z jatnim letom 20golobov
-ECF (Euro Cup Fly) je evropska organizacija in je tudi naravnana specijalno za Birminghamrollerje, tekmuje se z jatnim letom 20golobov
-KUP 1799 (poimenovan po znanem golobu) tukaj so včlanjene nekdanje Jugoslovanske republike in je tudi naravnana specijalno za Birminghamrollerje, tekmuje se z jatnim letom 20golobov. (Namen je ustanoviti najmočnejšo regijo na svetu.)
Gojimo različne pasme Akrobatskih golobov, kot so Birminghemroller, Wammen, Wutta, Dunek odprti tip, Dunek zaprti tip - Makedonski dunek, Mardine, Orientalne rollerje, .....
To bi bila ena groba predstavitev našega kluba SAG, za vsa nadalnja vprašanja sem z veseljem na voljo.
lep pozdrav.
Boris.
Boris SAG- Član
- Število prispevkov : 25
Datum registracije : 04/01/2013
Starost : 58
ja, hvala na dobrodošlici Metka.
V pravem trenutku na pravem mestu, zahvala pa gre kolegu Rafku ki me je obvestil o zanimivi temi.
Moram pa se zahvaliti tudi tebi, saj si ti s to temo štartala.
V pravem trenutku na pravem mestu, zahvala pa gre kolegu Rafku ki me je obvestil o zanimivi temi.
Moram pa se zahvaliti tudi tebi, saj si ti s to temo štartala.
Boris SAG- Član
https://www.youtube.com/watch?v=s7iTFkbXbtU
Feridova jata .
Večina birmingen rolarjev na področju bivše Jugoslavije je potomcev te jate lp Rafko
Feridova jata .
Večina birmingen rolarjev na področju bivše Jugoslavije je potomcev te jate lp Rafko
Rafko- Član
- Število prispevkov : 46
Datum registracije : 30/03/2010
Starost : 69
A lahko zvemo koliko časa rabite za natrenirat enega goloba, da lahko gre na tekmovanje? Meni se zdi to tako dolgotrajno in zahtevno
Gost- Gost
če izhajaš iz tega da v tem uživaš ni ne eno in ne drugo.
vse skupaj se začne z mladiči, ti se potem navadijo na kletko in za njih je to dom.
Golobi se seveda kot prvo navajajo na človeka in ko mu popolnoma zaupajo ni več problema.
Za take stvari ne smeš biti živčen ali nedočakan saj žival to kar hitro opazi.
Ves trud dobiš povrnjen le će si to tudi zaslužiš.
Sam sem že večkrat sodeloval na tekmovanjih z kletko, v glavnem v Nemčiji.
Ko dobiš občutek za te stvari to tudi super funkcionira, golobe moraš seveda tudi razumeti.
Saj oni niso na povodcu kot psi, pa ga zato ne moreš potegniti k sebi.
V glavnem jih streniram v treh mesecih, potem pa pride še razvoj samega goloba, saj kot mladič ne izvaja akrobacij.
Komaj za najmanj pol leta lahko ugotoviš če imaš v kletki tisto kar si upal, so akrobacije takšne kot morajo biti ali ne.
Zato po navadi na začetku vzameš več Golobov na kletko da pozneje lahko narediš selekcijo.
Rabiš pa še tudi dobre golobe droperje s katerimi tekmovalce privabiš nazaj na kletko.
Trenutno imam strenirane samo Wammen, za te golobe sem se odločil ker so treningi časovno kratki.
Ja.!
vse skupaj se začne z mladiči, ti se potem navadijo na kletko in za njih je to dom.
Golobi se seveda kot prvo navajajo na človeka in ko mu popolnoma zaupajo ni več problema.
Za take stvari ne smeš biti živčen ali nedočakan saj žival to kar hitro opazi.
Ves trud dobiš povrnjen le će si to tudi zaslužiš.
Sam sem že večkrat sodeloval na tekmovanjih z kletko, v glavnem v Nemčiji.
Ko dobiš občutek za te stvari to tudi super funkcionira, golobe moraš seveda tudi razumeti.
Saj oni niso na povodcu kot psi, pa ga zato ne moreš potegniti k sebi.
V glavnem jih streniram v treh mesecih, potem pa pride še razvoj samega goloba, saj kot mladič ne izvaja akrobacij.
Komaj za najmanj pol leta lahko ugotoviš če imaš v kletki tisto kar si upal, so akrobacije takšne kot morajo biti ali ne.
Zato po navadi na začetku vzameš več Golobov na kletko da pozneje lahko narediš selekcijo.
Rabiš pa še tudi dobre golobe droperje s katerimi tekmovalce privabiš nazaj na kletko.
Trenutno imam strenirane samo Wammen, za te golobe sem se odločil ker so treningi časovno kratki.
Ja.!
Boris SAG- Član
Na enem od prejšnjih posnetkov smo videli, kako je orel pograbil goloba ravno na tekmovanju. Pa se to v praksi večkrat dogaja ali je bil to le slučaj? Je tudi pri vas takšen riziko in osip golobov kot pri poštarjih?
Gost- Gost
Odvisno če imaš v okolici veliko ujed ali ne.
če letiš s kletke lahko menjaš mesto treninga, če pa doma pa imamo različne metode da se ta problem ublaži.
Meni še dejansko nobene Wamme ni ujel in to zaradi dveh značilnosti.
Ti golobi se dvignejo zelo visoko in potem ko jih pokličemo strmoglavijo z zelo veliko hitrostjo, da kar piska za njim in je zato v glavnem za ujede neulovljiv.
Sem že nekajkrat opazoval to situacijo in so zmeraj ušli z kar veliko rezerve.
V takem slučaju se pa pol res občuti -vidi kaj je hitrost, ja to se pa lahko samo doživi zaradi velikih hitrosti to na videu ni mogoče prikazati.
če letiš s kletke lahko menjaš mesto treninga, če pa doma pa imamo različne metode da se ta problem ublaži.
Meni še dejansko nobene Wamme ni ujel in to zaradi dveh značilnosti.
Ti golobi se dvignejo zelo visoko in potem ko jih pokličemo strmoglavijo z zelo veliko hitrostjo, da kar piska za njim in je zato v glavnem za ujede neulovljiv.
Sem že nekajkrat opazoval to situacijo in so zmeraj ušli z kar veliko rezerve.
V takem slučaju se pa pol res občuti -vidi kaj je hitrost, ja to se pa lahko samo doživi zaradi velikih hitrosti to na videu ni mogoče prikazati.
Boris SAG- Član
..se pravi, če prav razumem, je potem njihova varnost v veliki meri odvisna od vas? Da opazujete teren in jih pravočasno vpokličete? Ne vem, mogoče si napačno razlagam, ampak po moje je ujeda v prednosti že zaradi tega, ker napada z vrha in jo golob težje opazi?
Gost- Gost
Verjetno je tako metka26, ja.
Spomnil sem se mojega soseda, ki je imel golobnjak za staro gimnazijo Kočevje. Kot mulci smo prav čakali, da je golobe spustil ven, pristopili h gospodu in jih z zanimanjem opazovali. Najbolj nam je bilo zanimivo, ko jih je lastnik poklical nazaj z žvižgom. Dejal je tudi, da mora zelo paziti, da ne pride katera izmed ujed.
Spomnil sem se mojega soseda, ki je imel golobnjak za staro gimnazijo Kočevje. Kot mulci smo prav čakali, da je golobe spustil ven, pristopili h gospodu in jih z zanimanjem opazovali. Najbolj nam je bilo zanimivo, ko jih je lastnik poklical nazaj z žvižgom. Dejal je tudi, da mora zelo paziti, da ne pride katera izmed ujed.
jupiter2- Član
- Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36
Wame dosežejo hitrost 110 km .Zato z njimi tega problema ni.
Ostali prevrtači letijo počasneje.Prevračanje za ptice ni normalno,za plenilce je to ranjena ptica in lahek plen.
S sokoli in kragulji ima Alojzi bogate iskušne ,ko spušča svoje bele pismonoše.
lp Rafko
Ostali prevrtači letijo počasneje.Prevračanje za ptice ni normalno,za plenilce je to ranjena ptica in lahek plen.
S sokoli in kragulji ima Alojzi bogate iskušne ,ko spušča svoje bele pismonoše.
lp Rafko
Rafko- Član
ja tako je, varnost ptic je v veliki meri odvisna od gojitelja.
Ne moreš 100% preprečiti najhujšega lahko pa ogromno narediš da do ulova ne pride.
Pri enih golobih je to lažje pri drugih pa težje, važno pa je da jih dobro poznaš.
Ujeda je vedno v prednosti ko je višje, po navadi pa sokol napada še s strani sonca da ga golobi zelo težko ali pa prepozno upazijo.
Slabo je tudi če se golobi zelo oddaljujejo, zato je važno da letijo čim bolj nad gojiteljem / golobnjakom že sama prisotnost ćloveka lahko reši goloba.
Ne moreš 100% preprečiti najhujšega lahko pa ogromno narediš da do ulova ne pride.
Pri enih golobih je to lažje pri drugih pa težje, važno pa je da jih dobro poznaš.
Ujeda je vedno v prednosti ko je višje, po navadi pa sokol napada še s strani sonca da ga golobi zelo težko ali pa prepozno upazijo.
Slabo je tudi če se golobi zelo oddaljujejo, zato je važno da letijo čim bolj nad gojiteljem / golobnjakom že sama prisotnost ćloveka lahko reši goloba.
Boris SAG- Član
Nisem prav prepričana, ker ne obvladam nemško, mislim pa si da bi tole lahko bile Wamme...
Gost- Gost
Ja,to so vame.
ADANA-WAMMEN
Vama je arabska vrsta golobov.Prihaja iz Turčije,iz mesta Adan.
V Evropi znana kot Wammen, kar pomeni, bradati golob.
ADANA-WAMMEN
Vama je arabska vrsta golobov.Prihaja iz Turčije,iz mesta Adan.
V Evropi znana kot Wammen, kar pomeni, bradati golob.
Rafko- Član
ja tako je, tudi pri teh golobih obstaja več linij.
Adana je ena od njih, za njih je značilno da so še močnejše gradnje.
Razlika je tudi v letu, pri dvigovanju kar zaostajajo za drugimi, so pa zato pri strmoglavljanju izredno hitri.
Poreklo:
Sirija, Libanon in južna Turčija (Adana)
Značilnosti pasme:
velik močan golob(v glavnem močnejši od pismonoš), močno mišičast z močno glavo, na vratu z izrazitim podbradkom, dolge noge. Vse barve, zlasti pisani
Let:
Izjemno hiter, dviguje se krožno, do 600 m višine. Zvok od velike hitrosti pri strmoglavljenju. Pokliče se ga z Droperjem, ponavadi so to beli golobi ali pa kakšni drugi pripomočki na katere je treniran. Zatem sledi strmoglavljenje pri zelo veliki hitrosti.
Tekmovanje:
Izpust 3 golobov.
Zaželjen je neprekinjen in strm padec (90 °).
Čas letenja približno 10min, čas dropanja čim krajši, mogoče pa 20-30 sekund.
Wammen je zelo pokoren, samosvoj in včasih zelo trmasti
Golob, ki zahteva veliko potpežljivosti in v razvoju vsakdanje usposabljanje.
Zelo važna je tudi sestava krme in tudi z izjemno poznavanje njegovih navad in zmožnosti.
Droper:
Najboljši je golob še boljše pa več golobov ki nimajo pretirane želje po letu, naj bodo bolj svetle barve.
Boris SAG- Član
Ravno to sem hotela vprašat, kako je na tekmovanjih..
torej, potem posamično sploh ne tekmujejo, in ta izpust treh golobov je najbrž mišljeno trije od istega tekmovalca? A je potem eden od teh treh kot vodja skupine ali delujejo bolj neodvisno?
in še 1x hvala za ogromno novih informacij
torej, potem posamično sploh ne tekmujejo, in ta izpust treh golobov je najbrž mišljeno trije od istega tekmovalca? A je potem eden od teh treh kot vodja skupine ali delujejo bolj neodvisno?
in še 1x hvala za ogromno novih informacij
Gost- Gost
3 golobi so ekipa in morajo leteti skupaj .Zaželjeno je da skupaj dosežejo čim večjo višino in ko se prične dropanje da padejo kot kamen iz neba na kletko ali na prostor pret golobnakom.
Rafko- Član
Ja, skupina bi naj vedno imela vodjo.
To bi naj bil golob ki je ubogljiv in ima tudi dobre letalne sposobnosti.
Druga dva pa bi mu naj več ali manj sledila.
Ponavadi se dobre lastnosti kombinirajo, eden je dober letač, drugi hitro reagira na drop itd...
To bi naj bil golob ki je ubogljiv in ima tudi dobre letalne sposobnosti.
Druga dva pa bi mu naj več ali manj sledila.
Ponavadi se dobre lastnosti kombinirajo, eden je dober letač, drugi hitro reagira na drop itd...
Boris SAG- Član
Ko je ravno metka26 začela pogovor o vodji; na podlagi česa golobi določijo svojo vodjo in kako le-tega prepozna golobar?
Je ta prvi pri hrani in vodi ali kako je s tem?
Je ta prvi pri hrani in vodi ali kako je s tem?
jupiter2- Član
- Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36
Ja, pri Birminghamrollerjih je to kar težko, jaz to opazim pri letu moraš pa kar nekaj časa opazovati.
Pri Wammah je lažje ker dejansko vodjo nastaviš sam, ostali ga morajo samo akceptirati, če pa ne pa sestavljaš novi Team dokler ne funkcionira.
Po navadi je to starejši golob ki ima več samozavesti in ki dobro funkcionira.
Pri Wammah je lažje ker dejansko vodjo nastaviš sam, ostali ga morajo samo akceptirati, če pa ne pa sestavljaš novi Team dokler ne funkcionira.
Po navadi je to starejši golob ki ima več samozavesti in ki dobro funkcionira.
Boris SAG- Član
Stran 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Golobi in grlice :: Klub gojiteljev golobov akrobatov Slovenije - SAG
Stran 2 od 5