Mladički
5 posters
Stran 1 od 1
Mladički
Danes sta prišla iz gnezda prva dva mladička
Gnezda so 4 in pričakujem, da so v vsakem vsaj štirje.
Glede na res raznovrstno in kakovostno prehrano in oskrbo, pričakujem naraščaj najboljše kvalitete.
Tomi, 031 471 989
Gnezda so 4 in pričakujem, da so v vsakem vsaj štirje.
Glede na res raznovrstno in kakovostno prehrano in oskrbo, pričakujem naraščaj najboljše kvalitete.
Tomi, 031 471 989
Re: Mladički
Barva?
janez.hans- Član
- Število prispevkov : 130
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 47
lepo, tudi sam danes opazil jajce v gnezdilnici,
saj mi gnezda nočeta naredit, pa ne vem zakaj?
saj mi gnezda nočeta naredit, pa ne vem zakaj?
janez.hans- Član
Potrebna je preletalnica. V kletki ne bodo gnezdile.
Veje je potrebno dati na tla, da jih same znosijo. In to nikoli na tisto mesto, ki ga mi določimo :DImeti morajo tudi možnost, da vejice nekam zataknejo in tako začnejo z temeljem gnezda.
Pri meni je gnezdo skupinsko.
Veje je potrebno dati na tla, da jih same znosijo. In to nikoli na tisto mesto, ki ga mi določimo :DImeti morajo tudi možnost, da vejice nekam zataknejo in tako začnejo z temeljem gnezda.
Pri meni je gnezdo skupinsko.
pri meni si v voljeri, lani so imele gnezdo, letos sta ga razdrla, ne vem zakaj?
janez.hans- Član
Težko rečem....mogoče zaradi premalo materiala...zmeraj ga mora kaj ostati na tleh.
Lahko pa zaradi prehrane. Veliko zelenjave, regrata, sadja, kaljena semena...
Jaz naredim tako, da brikete za indijskega kosa in suho hrano za insektojede ptice namočim v korenčkov sok in počakam da se popolnoma zmehčajo. Potem primešam Orlux suho jajčno hrano-vendar ne premalo, da ne postane pocasto, kot testo. Z roko mešam počasi od spodaj navzgor in ko se jajčna hrana tudi napije vlage, dodam še Frutolino
Tako jedo, da se kar davijo :DIn ko ima ptica hrane na pretek, se ji prebudi nagon za gnezdenje, ker ve, da bo dovolj hrane za mladičke.
Seveda je pa vzrokov za negnezdenje lahko veliko...Predvsem 1 par ni zmeraj zainteresiran za gnezdenje.
Jaz imam 14 odraslih skupaj v volieri in ne vem koliko je samcev ali samic. Letos so 4 gnezda polna mladičev
Daj jim regratove cvetove, cvetove akacije, marjetice...jabolku odgriznem grižljaj in vanj dam žličko medu, potem pa jabolko nataknem na žebelj. Ja vem...pretiravam..ampak v tem uživam
Lahko pa zaradi prehrane. Veliko zelenjave, regrata, sadja, kaljena semena...
Jaz naredim tako, da brikete za indijskega kosa in suho hrano za insektojede ptice namočim v korenčkov sok in počakam da se popolnoma zmehčajo. Potem primešam Orlux suho jajčno hrano-vendar ne premalo, da ne postane pocasto, kot testo. Z roko mešam počasi od spodaj navzgor in ko se jajčna hrana tudi napije vlage, dodam še Frutolino
Tako jedo, da se kar davijo :DIn ko ima ptica hrane na pretek, se ji prebudi nagon za gnezdenje, ker ve, da bo dovolj hrane za mladičke.
Seveda je pa vzrokov za negnezdenje lahko veliko...Predvsem 1 par ni zmeraj zainteresiran za gnezdenje.
Jaz imam 14 odraslih skupaj v volieri in ne vem koliko je samcev ali samic. Letos so 4 gnezda polna mladičev
Daj jim regratove cvetove, cvetove akacije, marjetice...jabolku odgriznem grižljaj in vanj dam žličko medu, potem pa jabolko nataknem na žebelj. Ja vem...pretiravam..ampak v tem uživam
hvala, za nasvete
janez.hans- Član
Pa kakšno surovo piščančje bedro nekam pritrdite...boste videli kako ga bodo pohrustali.
Pozdravljeni,
Mene pa zanima, koliko časa traja, da par meniških papig naredi gnezdo?
Mene pa zanima, koliko časa traja, da par meniških papig naredi gnezdo?
Tim- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 01/10/2010
Starost : 27
Naredijo ga v nekaj dneh. Če so prave volje za gnezdenje. Če niso, potem niti gnezda ne delajo...ali pa samo tako na pol...
zabavazaotroke je napisal/a:Naredijo ga v nekaj dneh. Če so prave volje za gnezdenje. Če niso, potem niti gnezda ne delajo...ali pa samo tako na pol...
Pa potem vseeno zvalijo jajčka v napol zgrajeno gnezdo?
Tim- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 01/10/2010
Starost : 27
Ne. Gnezdo mora biti zgrajeno do konca. To pomeni, da ne pobirajo več vejic po tleh.
Če slučajno le znesejo kako jajce, je možnost, da pade ven. Tudi mladiček lahko pade ven, če bi se res zvalill...
Mogoče nimate par. Tudi dve samici ali dva samca včasih kaj ustvarjata, kar pa je daleč od gnezda.
Če slučajno le znesejo kako jajce, je možnost, da pade ven. Tudi mladiček lahko pade ven, če bi se res zvalill...
Mogoče nimate par. Tudi dve samici ali dva samca včasih kaj ustvarjata, kar pa je daleč od gnezda.
Živijo!
Zanima me, če bo morda kakšna meniška papiga na voljo v oktobru? Takrat se namreč selim v večje stanovanje in bi zanjo imela malo boljše pogoje. SLišala sem, da so zelo glasne zato bi najprej prišla pogledat kako točno to izgleda, da ne bi slučajno kasneje imela kakšnih dilem kako naprej z njo. Rejce prosim, če bi mi omogočili kakšen ogled in mi morda ob obisku podali malo več informacij o skrbi za to papigo. Zanima me tudi okvirna cena.
Zanima me, če bo morda kakšna meniška papiga na voljo v oktobru? Takrat se namreč selim v večje stanovanje in bi zanjo imela malo boljše pogoje. SLišala sem, da so zelo glasne zato bi najprej prišla pogledat kako točno to izgleda, da ne bi slučajno kasneje imela kakšnih dilem kako naprej z njo. Rejce prosim, če bi mi omogočili kakšen ogled in mi morda ob obisku podali malo več informacij o skrbi za to papigo. Zanima me tudi okvirna cena.
Beatrix- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 24/07/2013
Starost : 34
Ker zdaj gnezdijo letos že drugič (čudež), bodo mladički na voljo tudi v oktobru.
Sem iz Celja, za ogled pa me lahko pokličete na 031 471 989 Tomi
Sem iz Celja, za ogled pa me lahko pokličete na 031 471 989 Tomi
Super. Jaz sem med vikendi v Celju. Tako, da enkrat v tem mesecu lahko pričakujete moj klic.
Beatrix- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 24/07/2013
Starost : 34
Ali je res, da ko si meniške papige ustvarijo gnezdo, se tako močno navadijo na prostor, da jih lahko spuščaš iz preletalnice v naravo in se zmeraj vrnejo nazaj?
Gordan Mihajlovic- Član
- Število prispevkov : 33
Datum registracije : 28/06/2012
Starost : 31
Teoretično da. Praktično pa ne.
Niso vsi papagaji enako navezani na gnezdo. Eni bolj, drugi manj.
Ker so celo življenje v volierah, se ob prihodu na svobodo zmedejo in panično odletijo daleč stran...in se nikoli ne vrnejo.
Voliera za "izpust" bi morala biti na samem, na mirnem kraju...ker so zelo previdne, jih zmoti že najmanjša malenkost in se ne vrnejo.
Ker niso navajene življenja na prostem, hitro postanejo plen ujed!
Če se ne vrnejo, lahko pri nas normalno živijo tudi v naravi. Kolonije so v parkih v Amsterdamu, New yorku, Bruslju, Londonu...vendar v teh parkih je malo ali nič ujed....
Niso vsi papagaji enako navezani na gnezdo. Eni bolj, drugi manj.
Ker so celo življenje v volierah, se ob prihodu na svobodo zmedejo in panično odletijo daleč stran...in se nikoli ne vrnejo.
Voliera za "izpust" bi morala biti na samem, na mirnem kraju...ker so zelo previdne, jih zmoti že najmanjša malenkost in se ne vrnejo.
Ker niso navajene življenja na prostem, hitro postanejo plen ujed!
Če se ne vrnejo, lahko pri nas normalno živijo tudi v naravi. Kolonije so v parkih v Amsterdamu, New yorku, Bruslju, Londonu...vendar v teh parkih je malo ali nič ujed....
Stran 1 od 1