MLADIČKI
2 posters
Stran 1 od 1
MLADIČKI
Pozdravljeni !
Moja skobčevka ima zopet jajčka in dva mladička. Eden je star 3 dni, drugi pa 1 dan. Starejši se še kar dobro drži toda mlajši je mali bog...
Zanima me torej hranjenje mladičkov... Do sedaj sem jim hrano dajala v valilnico poleg gnezda, toda sem zmedena. Samička bi jim morala hrano od zunaj prinest, ali ni tako? Do sedaj se nisem opazila, da bi samička večkrat prišla iz valilnice in nesla hrano vanj. Ali to počne zelo hitro ali pa sloh ne... Zopet se bojimo, da jih hrana ki jo dajem v valilnico moti, pomislili smo tudi, da bi se lahko mladiček zadušili...
Ne vem kako naj jim pomagam oziroma kako bo najbolje.
Prosim za nasvete,
za dve življenji me skrbi...
Moja skobčevka ima zopet jajčka in dva mladička. Eden je star 3 dni, drugi pa 1 dan. Starejši se še kar dobro drži toda mlajši je mali bog...
Zanima me torej hranjenje mladičkov... Do sedaj sem jim hrano dajala v valilnico poleg gnezda, toda sem zmedena. Samička bi jim morala hrano od zunaj prinest, ali ni tako? Do sedaj se nisem opazila, da bi samička večkrat prišla iz valilnice in nesla hrano vanj. Ali to počne zelo hitro ali pa sloh ne... Zopet se bojimo, da jih hrana ki jo dajem v valilnico moti, pomislili smo tudi, da bi se lahko mladiček zadušili...
Ne vem kako naj jim pomagam oziroma kako bo najbolje.
Prosim za nasvete,
za dve življenji me skrbi...
Tina Deržaj- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 26/03/2013
Starost : 45
Re: MLADIČKI
Preveč se obremenjuješ v skrbi za prehrano mladičkov. Skobčevke so izredno skrbne in dobre matere. Vse mladičke v gnezdu hranijo enakomerno in njihovi starosti primerno. Hrano predhodno predelajo in tako hranijo različno stare mlčadiče v gnezdu.
Ne misli , da skobčevka hrani mladiče po sistemu ptic pevk , ki nosijo žuželke v kljunu direktno v kljun mladiča.
Hrano polagaj v posodo za hrano na običajno mesto .V drugo posodico, vendar ne v gnezdo, dodajaj dodatno edino jajčno hrano .
Ne misli , da skobčevka hrani mladiče po sistemu ptic pevk , ki nosijo žuželke v kljunu direktno v kljun mladiča.
Hrano polagaj v posodo za hrano na običajno mesto .V drugo posodico, vendar ne v gnezdo, dodajaj dodatno edino jajčno hrano .
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: MLADIČKI
Torej mladiče hrani podobno kot se "kljunčka"?
Tina Deržaj- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 26/03/2013
Starost : 45
Stran 1 od 1