ročno hranjenje
2 posters
Stran 1 od 1
ročno hranjenje
Pozdravljeni!
Potrebujem kakšen nasvet, če ima kdo podobno izkušnjo.
Par amadinov je izvalil štiri mladiče, ki jih je potem "pometal" iz gnezda. Dva sem uspel rešiti in sta jih lepo hranila do dne, ko sem jima nadel rumene svetleče obročke. Potem sta jih zapustila in nista več hodila v gnezo. Še komaj žive sem jih "podtaknil" paru japonskih galebčkov, ki pa jih premalo hranita, ker sta pač že prevelika. Torej jih moram jaz dohranjevati z razmočeno suho jajčno hrano za eksote, seveda s kapalko.
Ali mi kdo ve svetovati še kaj, ali je kaj možnosti, da bosta preživela.
Hvala za nasvet in lep pozdrav
Marulek
Potrebujem kakšen nasvet, če ima kdo podobno izkušnjo.
Par amadinov je izvalil štiri mladiče, ki jih je potem "pometal" iz gnezda. Dva sem uspel rešiti in sta jih lepo hranila do dne, ko sem jima nadel rumene svetleče obročke. Potem sta jih zapustila in nista več hodila v gnezo. Še komaj žive sem jih "podtaknil" paru japonskih galebčkov, ki pa jih premalo hranita, ker sta pač že prevelika. Torej jih moram jaz dohranjevati z razmočeno suho jajčno hrano za eksote, seveda s kapalko.
Ali mi kdo ve svetovati še kaj, ali je kaj možnosti, da bosta preživela.
Hvala za nasvet in lep pozdrav
Marulek
Re: ročno hranjenje
Hja, to se včasih zgodi, čeprav nisem sigurna, da so krivi obročki na nogicah... je pa možno. Glede na tvoj opis stanja, ti lahko rečem le, da ne bodi optimist, ker ko mladičke starši enkrat nehajo hranit, ponavadi hitro poginejo. Če pa si se ti lotil hranjenja, bi ti pa priporočala, da si pogledaš tule (klik), kjer sem pisala o ročnem hranjenju kanarčkov, pa ti bo morda kaj prav prišlo pri tvojih amadinah.
Upam, da ti preživijo... sporoči kako se bo odvilo vse skupaj.
Lp,
Upam, da ti preživijo... sporoči kako se bo odvilo vse skupaj.
Lp,
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Oba amadina sta preživela, vendar po zaslugi j.galebčkov, ki sta jih začela lepo hraniti. Zdaj že pokukata iz gnezda, in ko jih "vržem" ven, gresta tudi sama nazaj. Upam, da bosta uspešno "preživela" prehod na samostojno hranjenje. Slikati mi jih pa še ni uspelo.
LP Marulek
LP Marulek
Glede obročkov pa obstaja prevara ko obročkaš mladičem med noge narežemo časopisni papir na vse majhne kose, ki so podobni obročkom in samička jih nekaj časa nosi iz gnezda. Potem pa pozabi na časopisni papir in tako smo jo ukanili.
Obstaja še lažji način obročkamo v mraku ko samica na to ni pozorna. Če pa kljup obročkanaja v mraku nedeluje pa poskusimo tisto s časopisnim papirjam.
Obstaja še lažji način obročkamo v mraku ko samica na to ni pozorna. Če pa kljup obročkanaja v mraku nedeluje pa poskusimo tisto s časopisnim papirjam.
Gost- Gost
Stran 1 od 1