ročno hranjenje
3 posters
Stran 1 od 1
ročno hranjenje
zanima me, koliko krat na dan se hrani mlade skobčevke, je dovolj jajčna hrana, kakšni dodatki? Je pri vseh malih pticah enako, ali je odvisno od vrste? Ogledala sem si filmček o ročnem hranjenju na forumu, samo so tam večje papige.Je pa izredno zanimiv.
sonja- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 28/10/2010
Starost : 42
Re: ročno hranjenje
Hrani se jih vsake tri ure, mislim da je dovolj če zmešaš skupaj jajčno hrano in mislim da mleko.
LP
LP
Poznavalec- Član
- Število prispevkov : 76
Datum registracije : 08/01/2011
Starost : 30
sonja je napisal/a:zanima me, koliko krat na dan se hrani mlade skobčevke, je dovolj jajčna hrana, kakšni dodatki? Je pri vseh malih pticah enako, ali je odvisno od vrste? Ogledala sem si filmček o ročnem hranjenju na forumu, samo so tam večje papige.Je pa izredno zanimiv.
Ročno hranjenje uporabljamo za srednje in velike papige, za katere že vnaprej vemo ,
da jih starši sami nebi ustrezno odhranili. Poleg tega imamo te papige za ljubljenčke in
tak način hranjenja omogoči mladiču socializacijo in stik z človekom tako rekoč od prvega dne.
Seveda tak način prehranjevanja zahteva veliko časa in tudi prakse, saj poteka neprekinjeno na par ur.
Tovrstna pripravljena hrana se dobi v specializiranih trgovinah s prehrano za živali.
Skobčevke same izredno rade hranijo svoje številne mladiče, zato ne vidim nobene potrebe, da bi
vlogo staršev prevzela sama.
Tudi navezanost na človeka ne bi bila pri skobčevkah bistveno drugačna, ker mladička , ki ga želimo imeti za ljubljenčka začnemo socalizirati takoj , ko zapusti gnezdo in začne tudi sam jesti!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Nimam namena prakticirat, je pa vseeno dobro vedet, če se slučajno zgodi, da iz kakšnega razloga starši sami ne bi mogli skrbet zanje. Bolje, kot da jih pustiš poginit. Vzame pa gotovo veliko časa, kar je težko uskladiti s službo. A se mogoče da(za vse ptice) zamaknit čas, d hraniš ponoči in imajo spanje in premor s hrano takrat, ko te ni? Še enkrat ponovim, ne mislim prakticirat, samo firbec.(čez 7 let vse prav pride.)
sonja- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 28/10/2010
Starost : 42
Stran 1 od 1