barva mladičev
2 posters
Stran 1 od 1
barva mladičev
Pozdravljeni in čestitke za odličen forum.
Imamo samčka svetlo zelene barve in samičko kobalt vijolične barve. Zelo dobro se razumeta in predvidevamo, da bosta pri enem letu lahko začela gnezditi.
Zanima me, kakšne so možnosti za barve njunih mladičev. Na forumu in na tujih spletnih straneh sem zasledila nekoliko nasprotujoče si informacije:
- svetlo zelene X lilaste = 100% kobaltnih,
- the violet gene washes over green base color and alters it. The effect is to darken and enrich the shade of green. This makes, for example, a Light Green bird with the violet gene look similar to a Dark Green.
Zavedam se, da ne poznamo vseh barvnih genov obeh skobčevk, pa vendar me zanimajo predvidevanja glede barve mladičev. Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
Imamo samčka svetlo zelene barve in samičko kobalt vijolične barve. Zelo dobro se razumeta in predvidevamo, da bosta pri enem letu lahko začela gnezditi.
Zanima me, kakšne so možnosti za barve njunih mladičev. Na forumu in na tujih spletnih straneh sem zasledila nekoliko nasprotujoče si informacije:
- svetlo zelene X lilaste = 100% kobaltnih,
- the violet gene washes over green base color and alters it. The effect is to darken and enrich the shade of green. This makes, for example, a Light Green bird with the violet gene look similar to a Dark Green.
Zavedam se, da ne poznamo vseh barvnih genov obeh skobčevk, pa vendar me zanimajo predvidevanja glede barve mladičev. Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
palisa1- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 28/02/2016
Starost : 44
Re: barva mladičev
Pri dedovanju obstajajo določene zakonitosti, ki jih s pomočjo poznavanja in želja zasledovanih lastnosti lahko z veliko verjetnostjo predvidimo pri potomcih. Pri skobčevkah je zelena barva dominantna in modra recesivna. Iz opisane barvne kombinacije bi morala dobiti vse mladiče zelene barve , če le ni bil eden od staršev samca drugačne barve in je zato samček lahko nosilec modre ali druge barve.
Resni vzreditelji skobčevk in drugih ptic si zato vestno pišejo rodovnik in na podlagi poznavanja genetike dobijo zaželjene barve in tipe ptic.
https://kanarcki.slovenianforum.com/t923-skobcevke-genetika
Resni vzreditelji skobčevk in drugih ptic si zato vestno pišejo rodovnik in na podlagi poznavanja genetike dobijo zaželjene barve in tipe ptic.
https://kanarcki.slovenianforum.com/t923-skobcevke-genetika
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: barva mladičev
Najlepša hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
Ana
Lep pozdrav,
Ana
palisa1- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 28/02/2016
Starost : 44
Similar topics
» Barva kletke vpliva na počutje kanarčkov?
» hranjenje mladičev...
» Mladiči kanarčki
» Vzreja mladičev
» Ročno hranjenje mladičev
» hranjenje mladičev...
» Mladiči kanarčki
» Vzreja mladičev
» Ročno hranjenje mladičev
Stran 1 od 1