PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DIAMANTNE GRLICE

2 posters

Go down

DIAMANTNE GRLICE Empty DIAMANTNE GRLICE

Objavlja  franc07 Ned 15 Maj 2011, 00:57

ZANIMA ME KOLIKO ČASA RABIJO GRLICE, DA SO SPOLNO ZRELE IN KAKO SE LOČI SAMEC IN SAMICA.
franc07
franc07
Član
Član

Število prispevkov : 92
Datum registracije : 21/03/2010
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

DIAMANTNE GRLICE Empty Re: DIAMANTNE GRLICE

Objavlja  Alojzij Ned 15 Maj 2011, 05:52

franc07 je napisal/a:ZANIMA ME KOLIKO ČASA RABIJO GRLICE, DA SO SPOLNO ZRELE IN KAKO SE LOČI SAMEC IN SAMICA.
Pri diamantnih grlicah se spol dokaj dobro loči, po oranžnem kožnem obroču okoli oči. Pri odraslem samcu je ta
očesni obroč, občutno bolj izrazit. Zraven tega samec kaže svojo lepoto samici z značilnim gruljenjem, istočasno pa razširi rep.
Diamantne grlice že v gnezdu izredno hitro rastejo in so tudi spolno zrele pri dobrih šestih mesecih. Vendar jaz prakticiram parjenje šele naslednjo sezono.

Oglej si še ostali opis, ki sem ga že napisal na forumu. nasmeh

http://www.pernati-prijatelji.com/t406-grlice-in-eksotini-golobki
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  franc07 Tor 17 Maj 2011, 00:52

HVALA ZA VAŠ ODGOVOR. ZANIMA ME ŠE KAJ JE NAJBOLJŠE JIM PONUDIT DA SI NARDIJO GNEZDA?LP
franc07
franc07
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Tor 17 Maj 2011, 05:26

Vse grlice in tudi diamantne, si naredijo izredno skromno gnezdo, z malo materiala v njem.
Pomembno je, da imajo trdno podlago čim višje v kletki ali voljeri, ter nekaj suhih vejic ali travnih bilk.
Jaz jim namestim kar kanarčkova gnezda in jim že kar pripravim gnezdilno podlago,
ker grlice niso ravno vzorne gaditeljice gnezd. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  franc07 Sre 18 Maj 2011, 23:55

Aha. jaz imam 2 para v voljeri in 3 pare skobčevk. Mislite da je dobro če imam skupaj oz. bodo mi valile grlice?
franc07
franc07
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Čet 19 Maj 2011, 04:29

franc07 je napisal/a:Aha. jaz imam 2 para v voljeri in 3 pare skobčevk. Mislite da je dobro če imam skupaj oz. bodo mi valile grlice?

Če ni druge možnosti in je je voljera večja je možno, ker so ptice podobne velikosti.
Gnezda razporedi tako , da bodo vsak v svojem delu voljere. Če pa boš opazil, da se ne prenašajo,
jih boš razdvojil! klicaj
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  franc07 Pon 23 Maj 2011, 18:40

Alojzij je napisal/a:Pri diamantnih grlicah se spol dokaj dobro loči, po oranžnem kožnem obroču okoli oči. Pri odraslem samcu je taočesni obroč, občutno bolj izrazit. Zraven tega samec kaže svojo lepoto samici z značilnim gruljenjem, istočasno pa razširi rep. Diamantne grlice že v gnezdu izredno hitro rastejo in so tudi spolno zrele pri dobrih šestih mesecih. Vendar jaz prakticiram parjenje šele naslednjo sezono.

Oglej si še ostali opis, ki sem ga že napisal na forumu. nasmeh

Zanima me ta oranžen obroč okoli oči, da je bolj izrazit. Je bolj žive barve ali pa je večji oz. debelejši?
franc07
franc07
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  franc07 Tor 24 Maj 2011, 19:57

Alojzij je napisal/a:Zraven tega samec kaže svojo lepoto samici z značilnim gruljenjem, istočasno pa razširi rep.

KO SE ZAČNE PARIT SAMEC POJE IN DVIGUJE REP?
franc07
franc07
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Sre 25 Maj 2011, 02:45

Z izrazom "bolj izrazito", sem mislil ravno to, da je ta kožnii obroč večji, širši in običajno
tudi bolj intenzivne oranžne barve. Seveda to velja za odraslega spolno zrelega samca.
Mlad samec ima lahko podoben obroč , kakor starejša samica.
Najbolj sigurno boš ugotovil spol, če jih za kakšen dan ločiš.
Kadar ju boš spet dal skupaj, ju diskretno opazuj, ker bo samec sigurno začel svadbeni obred.
Ta je sestavljen iz priklanjanja, gruljenja in šopirjenja repa, kar ne moreš spregledati. nasmeh

DIAMANTNE GRLICE Samba0758

SAMEC z izrazitim očesnim obročem!
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  franc07 Sre 25 Maj 2011, 18:05