PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Grlice

2 posters

Go down

Grlice Empty Grlice

Objavlja  lana007 Pet 01 Feb 2013, 05:43

Doma imam 2 grlici. Pravzaprav sploh ne vem kakšnega spola sta,ampak se mi zdi,da sta samec in samica. Vsaj poskusila bi ju pariti. Vendar me zanima,kakšno temperaturo morata imeti in kje naj bi samica izvalila jajca? Kakšno podlago mora imeti oziroma kaj jima naj dam v kletko,da bi si naredila gnezdo?
hvala!
lana007
lana007
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 5
Datum registracije : 29/01/2013
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Grlice Empty Re: Grlice

Objavlja  Alojzij Pet 01 Feb 2013, 06:58

Predvidevam da sta tvoji grlici običajni grlici smejačici. Ta izredno nezahtevna vrsta se pojavlja v različnih barvah. Brez težav prenašajo tudi nižje zunanje temperature, če le imajo ustrezno hrano in vodo. Za gnezdo potrebuje par grlic le nekaj vejic ali slame ter zabojček ali pleten pehar, v katerega samica znese dve jajci. Kletka mora biti primerna velikosti ptic. nasmeh

http://www.pernati-prijatelji.com/t406-grlice-in-eksoticni-golobcki#3062

Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  lana007 Pet 01 Feb 2013, 07:49

Kako lep video!
Najlepša hvala za te informacije.Jaz imam enega sivega (tak kot je na videu) in enega belo-sivega.Ta belo-sivi med pristankom(tako rečeno) se malce smešno oglaša,medtem,ko se sivi ne.Ali to pomeni,da imam samca ali samico?Če bi izvalila jajci,kako oziroma s čim bo hranila mladiče? Kakšno hrano jim moram nastaviti?
lana007
lana007
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Pet 01 Feb 2013, 08:06

Barva grlic nima nobenega vpliva na spol. Samca prepoznaš po izrazitem dvorjenju samici. Globoko se ji priklanja in gruli. Seveda se tudi samica oglaša, vendar bolj nežno. Za prehranjevanje mladčev ne potrebuješ posebne ali drugačne hrane. Zadostuje kvalitetna semenska mešanica za grlice in mineralni pesek za ptice. Golobi in grlice imajo za hranjenje mladičev med ptiči edinstven organ v steni golše. Ta jim omogoča, da za mladiče ustvarijo hranljiv izloček golše s katerim hranijo mladiče. nasmeh

Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  lana007 Sob 02 Feb 2013, 00:43

Hvala! Predvidevam,da imam samca in samico,saj se en globlje priklanja eden pa manj.In tudi oglašata se različno.Jaz sem jma naredila v kletki nekakšno majhno košarico,vendar dovolj velike velikosti (podobno,kot v prvem videu).Vanjo sem dala nekaj slame in vejevja.Hrano pa imata prav za grlice,mešana semena. zelo vesel
lana007
lana007
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  lana007 Sob 02 Feb 2013, 01:21

Kaj je temperatura tudi pomembna vprašaj
lana007
lana007
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Sob 02 Feb 2013, 02:12

Temperatura za vzrejo grlic ni tako zelo pomembna. Seveda govorim o temperaturah nad lediščem ter v zavetju. Bolj pombno je, da se pogoji v katerih bivajo grlice na hitro ne spreminjajo. V mesecu marcu so prvi mladiči grlic že v zunanjih voljerah, kjer so bili čez zimo starši. nasmeh

Grlice Imga8999
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  lana007 Sob 02 Feb 2013, 23:26

Prav. Sedaj lahko samo čakamo mižikanje