PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moje zebrice.

5 posters

Go down

Moje zebrice. Empty Moje zebrice.

Objavlja  jaka Ned 14 Avg 2011, 04:07

No kot sem napisal imam doma mladička zebric.
In siceer imam delujoči parček, ki je letos imel prvič imel mladičke.
Prva runda 1 samček
druga runda 1 samček in dve samičke
tretja ruda 2 samčka in ena samička.
Imam pa tudi že enega samčka ki sem ga kupil pri rejcu samo ni obarvan je siv z črnima ličkoma.
No samček iz prve runde je po kletki že osvajal svojo mamo in nosil v kljunčko vejice zato sem šel v trgovino in mu kupil samičko sedaj sta že parček.
Ptički iz druge runde so sedaj odrasli in sicer ena samička je z samčkom kateri ni nič kaj pisan in ima črna lička, druga samička in samček pa še zaenkrat nimata partnerja ga bosta pa dobila saj nočem, da pride do parjenja med brati in sestrami.
No tretja runda pa je tik pred letenjem. En samček že leti po kletki malo je še neroden drugi samček je še v gnezdo samičko pa že dober teden hranim jaz in je že kar navajena.
Skratka ko sem prišel z morja je samička izvalila že 3 kepice ker pa se je ena izvalila 2 dni prej kot druga dva je bila samička čisto mala saj sta jo druga dva izpodjedla.
Zato sem jo nekaj časa hranil sam ter jo vračal nazaj v gnezdo.
Pred dobrim tednom pa sem jo iz gnezda vzel ter jo bom hranil do takrat, ko bo zletela ter se sama hranila, to pa zato, da bo navajena na roko.
DO sedaj kaže odlično, pridno je, se že oglaša, pridno stoji na prstu.
SLIKCE PA ŠE SLEDIJO.
jaka
jaka
Član
Član

Število prispevkov : 30
Datum registracije : 28/07/2011
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Moje zebrice. Empty Re: Moje zebrice.

Objavlja  urshikka Ned 14 Avg 2011, 04:14

Komaj čakam da vidim slike zelo vesel
urshikka
urshikka
Član
Član

Število prispevkov : 71
Datum registracije : 31/05/2011
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Pon 30 Jan 2012, 02:24

jaz pa bi samo vprašal kaj je bolje kanarčki ali zebrice prosim za odgovore affraid
jože
jože
Član
Član

Število prispevkov : 25
Datum registracije : 29/01/2012
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  doberman Pon 30 Jan 2012, 02:45

Men osebno so zebrice
Zanimivi mali vražički ki se te hitro navadijo, se tudi hitro razmnožujejo in meni osebno je veselje, da jih imam trenutno jih je 10.
doberman
doberman
Član
Član

Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  urshikka Pon 30 Jan 2012, 03:26

Odvisno je od tega kaj sam želiš od svoje ptice če hočeš da lepo poje ti priporočam kanarčke, če pa želiš da lepo zgledajo in se oglašajo na nizkih frekvencah pa ti priporočam zebrice. Oboji imajo tudi slabe lastnosti pri kanarčkih moraš vedeti da menjajo perje, kar pomeni veliko perja pri zebricah tega ni tako veliko, so pa zebrice zato dost nemarne kar se tiče hrane, semena mečejo iz kletke v napajalniku pa se dobesedno kopata:). Zebrice imaš lahko tudi zunaj čez vse leto .
urshikka
urshikka
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Pon 30 Jan 2012, 09:00

potem bom raje imel zebrice in hvala za ogovore. bounce
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Pon 30 Jan 2012, 09:21

in še nekaj bi vprašal vprašaj ali se zebrice lahko spušča iz kletke vprašaj če pa nekateri pravijo da so malo nemarne.prosim za odgovore klicaj klicaj klicaj

lp.p.
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  doberman Pon 30 Jan 2012, 22:12

Zebrice so zanimive saj ko jih spustimo iz kletke letijo kar hitro nazaj
Moje so zunaj karnaprej.
Lahka pa povem da sem danes opazil 3 mladičeke tako da sedaj jih imam že 13
vali pa še drugi parček.
doberman
doberman
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nika Tor 31 Jan 2012, 00:37

Imam parček kanarčkov in parček zebric.

Kanarčka sta bila prva, zebrice sem nabavila čez slabi dve leti za družbo kanarčkoma. Imela sta mladiče in po njihovem odhodu sta postala precej depresivna. Ko čez nekaj mesecev ni bilo nič drugače, imela pa sem eno prazno kletko, sem se odločila, da nabavim še kakšnega ptiča.

Nazadnje sem se odločila za zebrice pa moram priznati, da sem bila kar razočarana nad njimi. V primerjavi s kanarčki so res nemarni ptiči, najbolj moteče je to, da opravljajo potrebo kar med letom. Sem bila presenečena, ko sem nekajkrat brisala iztrebke s sten malo pod stropom. Pa tudi drugače ni nič nenavadnega, če je okolica kletke pokakana, čeprav so ptiči zaprti v kletki. Ker so njihovi iztrebki vodeni je to še toliko bolj zoprno. Če bi to vedela takrat, bi raje ostala pri kanarčkih, oziroma zadržala kakšnega mladiča. So sicer simpatični, zanimivi ptiči, ampak meni so vseeno ljubši kanarčki. Razmislite, koliko bi vas take stvari utegnile čez čas motiti.
nika
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Tor 31 Jan 2012, 02:16

hvala za ogovore in še nekaj ko sem gledal postnetke na yuotube šokiran sem opazil da imajo mladički zebric na notranji strani kljunčka gor na nebu takšne krokce zej me pa zanima kaj to pomeni vprašaj.
PROSIM ZA ODGOVORE klicaj klicaj klicaj

lp.p.
vaš jože affraid affraid affraid
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Tor 31 Jan 2012, 07:06

ZEBRICE
Zanimivi mali vražički ki se te hitro navadijo,se hitro razmnožujejo.

zavijanje z očmi smejanje šokiran jezen smejanje2 jokanje cyclops pale bounce affraid :bball: Sleep lol!
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Pet 10 Feb 2012, 08:30

A TA FOUROM SPLOH ŠE DELA klicaj klicaj klicaj klicaj klicaj klicaj klicaj klicaj klicaj
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  doberman Pet 10 Feb 2012, 08:51

UU oprasanje si zastavil nisem videl no pač te krogici so pri vecini mladickov ščinkavcev prav tako pri amadninah... ponavadi so barvasti to pa zato ko ptica ki gnezdi v naravi v duplo kjer je tema lahko vidi kljunček in ve kam mora vtakniti svojega da nahrani mladičke.
doberman
doberman
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Pet 10 Feb 2012, 21:22

hvala in še nekaj me zanima kako se pri belih zebricah vidi da je samček vprašaj
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  urshikka Pet 10 Feb 2012, 21:38

Bele se loči po barvi kljunčka samičke imajo bolj oranžne samčki pa bolj rdeče. Lahko pa se jih loči tudi po petju.
urshikka
urshikka
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jože Pet 10 Feb 2012, 22:05

hvala za odgovore
jože
jože
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  doberman Pet 24 Feb 2012, 10:00

Joj pred dnevu mi je iz kletke ušel en parček zebric ki ima mladičke stare nevem kolk skratka dober teden pa bojo že leteli, všel iz kletke v gozd.
Nekaj časa sta letala po gozdu jaz pa sem naredil akcijo v kletke sem zbasal po 3 zebrice ter kletke namestil v okolici hiše tako da so se zebrice klicale no potem sta le prišla iz gozda nazaj ter sem ju ujel enega z roko drugi je šel sam v kletko.
Mladičke ki imata so pa zanimivi ena samička je pač bež barve z belimi peresi po glavi in perutih to se je prvič zgodilo da je belkasta kombinacija.
ali kdo ve od česa to pride ali podeduje gene.
doberman
doberman
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  urshikka Pon 05 Mar 2012, 08:48

Vidim da ti nihče ni odgovoril zato ti bom poskušala pomagat. Očitno je gen za belo recesiven, kar pomeni da se izrazi samo če oba starša nosita alel za ta gen. Očitno se je tebi zgodilo da imata oba starša en dominanten gen za sivo barvo in enega recesivnega za belo zato se je pri niju izrazila siva barva. Očitno je mladič podedoval oba recesivna alela in se je to pokazalo kot bela barva.

urshikka
urshikka
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down