Kakšna je vaša ptičja krmilnica?
+4
dominik
Darko Kavaš
Alojzij
Joško
8 posters
Stran 1 od 1
Glede na to, da ste verjetno že razmišljali o izdelavi ptičje krmilnice pa se še odločate kako in kaj, sem kopiral spletno, ki vam bo pri pri tem zagotovo v veliko pomoč.
http://dominvrt.si/clanek/rubrika/moj-projekt/video-izdelajte-pticjo-krmilnico.html
Ni kaj, Vojko Havliček, član DOPPS, je mojster izdelovanja ptičjih krmilnic. Ali ta trditev drži tudi za vas? Zanima me tudi (verjetno še koga od članov foruma) ali ste že izdelali kakšno za prihajajočo zimo in nasploh v življenju?
Če imate krmilnico že doma, ali jo boste izdelali v kratkem, nam jo predstavite s fotografijo in besedami najkasneje do 31.12.2001. Najlepše tri krmilnice bo izbrala tričlanska komisija (več o tem drugič) in jih razglasila za "naj krmilnice leta" (članov foruma). Njihovi izdelovalci bodo prejeli nagrade (ptice), ki jih bodo za ta namen poklonili člani foruma.
In zdaj ste na potezi vi, spoštovani kolegi!
http://dominvrt.si/clanek/rubrika/moj-projekt/video-izdelajte-pticjo-krmilnico.html
Ni kaj, Vojko Havliček, član DOPPS, je mojster izdelovanja ptičjih krmilnic. Ali ta trditev drži tudi za vas? Zanima me tudi (verjetno še koga od članov foruma) ali ste že izdelali kakšno za prihajajočo zimo in nasploh v življenju?
Če imate krmilnico že doma, ali jo boste izdelali v kratkem, nam jo predstavite s fotografijo in besedami najkasneje do 31.12.2001. Najlepše tri krmilnice bo izbrala tričlanska komisija (več o tem drugič) in jih razglasila za "naj krmilnice leta" (članov foruma). Njihovi izdelovalci bodo prejeli nagrade (ptice), ki jih bodo za ta namen poklonili člani foruma.
In zdaj ste na potezi vi, spoštovani kolegi!
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: Kakšna je vaša ptičja krmilnica?
Odlična ideja, za izdelavo, postavitev in izbor ptičjih krmilnic, naših članov. Tudi sam si želim, da bi se pri tej akciji angažirali v čim večjem številu.
Ko bomo izbrali nagrajence, bom ptico (gould amadino) za eno od nagrad,
prispeval tudi jaz.
Midva Joško, tekmujeva izven konkurence!!!
Ko bomo izbrali nagrajence, bom ptico (gould amadino) za eno od nagrad,
prispeval tudi jaz.
Midva Joško, tekmujeva izven konkurence!!!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Za nagrado podarim nimfo
Darko Kavaš- Član
- Število prispevkov : 163
Datum registracije : 20/08/2010
Starost : 46
krmilnica
Moja krmilnica izdelana letos februarja:
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
Mogoče bom objavil kakšno fotografijo doma izdelane ptičje krmilnice, nikakor pa ne mislim konkurirati za nagrado. Zanje sem sicer namenil (darilo prvouvrščenim) par diamantnih grlic.
Nestrpno pričakujem vaše prispevke.
Nestrpno pričakujem vaše prispevke.
Joško- V.I.P.
Da boste lažje dobili idejo za izdelavo ptičje krmilnice, sem samo za vas fotografiral krmilnico za siničke (in še kakšne druge ptice verjetno).
Joško- V.I.P.
Predstavljam vam še eno varianto enostavne, a praktične ptičje krmilnice. Potrebujemo le poljuben cvetlični lonček, ptičjo pičo in kos vrvice ali žice. Ker v tem primeru pove slika več kot morje besed, je moja predstavitev krmilnice končana.
Joško- V.I.P.
Moja krmilnica, narejena iz domačega materiala (odpadni gradbeni material, trta, sadno drevje,..). Vedno pa nastane še kakšna, kolikor mi pač dopušča čas.
Nazadnje urejal/a prlekj Čet 22 Dec 2011, 10:10; skupaj popravljeno 2 krat
prlekj- Član
- Število prispevkov : 99
Datum registracije : 21/03/2011
Predstavljam vam dva modela ptičjih krmilnic. Prva je postavljena sredi vrta, kjer je v okolici veliko dreves
in zato tudi veliko ptic. Polni se po potrebi. Količina zaloge se spremlja skozi prosojno plastično steno.
Drugi dve sta v neposredni bližini hiše in zato sta sedaj, ko še ni snega, manj obiskani.
in zato tudi veliko ptic. Polni se po potrebi. Količina zaloge se spremlja skozi prosojno plastično steno.
Drugi dve sta v neposredni bližini hiše in zato sta sedaj, ko še ni snega, manj obiskani.
Alojzij- V.I.P.
guest- Član
- Število prispevkov : 83
Datum registracije : 25/04/2010
Rezultati tekmovanja so sledeči:
1. mesto - prlekj
2. mesto - dominik
3. mesto - deberok
Prvo mesto prejme nagrado, in sicer - gould amadino, nimfo in par diamantnih grlic. Nagrajenec naj prosim kontaktira člane, ki so ponudili posamezno nagrado in se dogovori za prevzem.
1. mesto - prlekj
2. mesto - dominik
3. mesto - deberok
Prvo mesto prejme nagrado, in sicer - gould amadino, nimfo in par diamantnih grlic. Nagrajenec naj prosim kontaktira člane, ki so ponudili posamezno nagrado in se dogovori za prevzem.
Nazadnje urejal/a Maja Sre 04 Jan 2012, 02:25; skupaj popravljeno 1 krat
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Najlepša hvala žiriji. Bom kontaktiral sponzorje.
Moje mnenje je le, da bi bilo treba nagrade porazdeliti tudi med 2. in 3. mesto.
Še enkrat hvala.
Moje mnenje je le, da bi bilo treba nagrade porazdeliti tudi med 2. in 3. mesto.
Še enkrat hvala.
prlekj- Član
- Število prispevkov : 99
Datum registracije : 21/03/2011
prlekj je napisal/a:Najlepša hvala žiriji. Bom kontaktiral sponzorje.
Še enkrat hvala.
Tudi jaz mislim, da se je potrebno zmeniti katera od obljubljenih ptic pripada 2. in 3. mestu.
Alojzij- V.I.P.
Torej, dogovorili smo se, da glavna nagrada ostane ista in prvo mesto prejme kar je bilo rečeno. Ostala dva nagrajenca, pa lahko izrazita željo po določeni vrsti ptice in bodo isti ali novi "sponzorji" poiskali nekaj zanje, da ne bosta ostala praznih rok.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Kateri dobi nimfo, da se zmenimo za prevzem.
Naslednji teden ni problem za prevzem, lahko pripeljem, saj peljem v Zagorje nimfi za prevzem za svetovno prvenstvo.
Tako da potekajo zadnje priprave papig na svetovno razstavo, da mogoče osvojimo za Slovenijo kako medaljo.
Naslednji teden ni problem za prevzem, lahko pripeljem, saj peljem v Zagorje nimfi za prevzem za svetovno prvenstvo.
Tako da potekajo zadnje priprave papig na svetovno razstavo, da mogoče osvojimo za Slovenijo kako medaljo.
Darko Kavaš- Član
- Število prispevkov : 163
Datum registracije : 20/08/2010
Starost : 46
S prvonagrajenim "PRLEKJ" sva za gould amadino že dogovorila o prevzemu. V bližnji prihodosti se bo oglasil
in obljubljeno ptico prejel.
Nisem pa navdušen nad zelo slabim odzivom na to akcijo. Glede na to, da smo zelo specifičen forum, ki nas družijo
ptice, bi pričakoval malo večjo angažiranost pri hranjenju in opazovanju zunanjih ptic ter poročanju o tem.
Samo tekmovanje in izdelava krmilnic sicer za ptice nima nobenega pomena, če so le-te prazne ali celo niso postavljene.
Nisem pa navdušen nad zelo slabim odzivom na to akcijo. Glede na to, da smo zelo specifičen forum, ki nas družijo
ptice, bi pričakoval malo večjo angažiranost pri hranjenju in opazovanju zunanjih ptic ter poročanju o tem.
Samo tekmovanje in izdelava krmilnic sicer za ptice nima nobenega pomena, če so le-te prazne ali celo niso postavljene.
Alojzij- V.I.P.
Alojzij je napisal/a:S prvonagrajenim "PRLEKJ" sva za gould amadino že dogovorila o prevzemu. V bližnji prihodosti se bo oglasil
Imate prav. V bistvu smo se odzvali poleg vaju z Joškotam samo trije, zato smo tudi vsi na "stopničkah" glede na to da sta se vidva odrekla tekmovanju. Moja valilnica je že polna in na pravem mestu, kjer dobro služi zunanjim pticam. V prihodnje pa upam da se bo na tako pobudo odzvalo več članov foruma . Lp
guest- Član
- Število prispevkov : 83
Datum registracije : 25/04/2010
Moja krmilnica je dobro obiskana, ni pa domače izdelave. Je navadna plastična okrogla in prav nič estetska. Tudi ptiče imam pofilmane med hranjenjem, pa še nisem prišla do tega, da bi se lotila kakšnega nalaganja slik ali filmov.
nika- Član
- Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009
Similar topics
» Kakšna je sedaj uredniška (administratorska) politika foruma
» MAVRIČNI LORIJ
» Nova anketa ?
» Kdaj kakšna razstava\sejem pri nas???
» MAVRIČNI LORIJ
» Nova anketa ?
» Kdaj kakšna razstava\sejem pri nas???
Stran 1 od 1