Afriški papagaj, obnašanje, vzgoja
3 posters
Stran 1 od 1
Afriški papagaj, obnašanje, vzgoja
Mi lahko kdo iz prve roke(je lastnik sivega afriškega papagaja) pove, kako ste šli skozi njegovo mladostniško obdobje, kako ste ga privajali na okolje, vaše izkušnje, koliko časa posvečate papagaju,itd.
Lepo bi bilo, da bi podali vaše mnenje kako na to zadevo gledate.
Lepo bi bilo, da bi podali vaše mnenje kako na to zadevo gledate.
Poznavalec- Član
- Število prispevkov : 76
Datum registracije : 08/01/2011
Starost : 30
Re: Afriški papagaj, obnašanje, vzgoja
Za vsako živo bitje je potrebna dobra socijalizacija da v rani mladosti na miren in nestresen način spozna čimveč glasov i stvari.O posvečenem času pa ni kaj več ga posvetiš boljše je.Pri nas so papige del družine tako da gredo ročnohranjeni sto.procentno pripravljeni v nove domove.
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
Re: Afriški papagaj, obnašanje, vzgoja
Vsekakor drugega kot ročno hranjenega sivega žakoja ne priporočam kupiti. Drugače pa so moje izkušnje takšne:
Že od malega (star je bil 3 mesece) sem si prizadeval čim več časa preživeti v njegovi bližini, mu ponujal vsak dan nove stvari, ga počasi privajal na novo okolje. Zelo je pomembno, da se privajanja lotite postopoma in počasi, kajti žakoji so zelo plašne ptice. Spomnim se enkrat, ko je zagnal vik in krik, ko je mimo njegove glave priletela muha. Ja, novih stvari se bojijo kot hudič križa. A ko se navadijo, je vse v redu.
Poskušajte mu že kot malemu ponujati čimbolj raznovrstno hrano (preverite, kaj lahko je in kaj ne!). Vsake toliko časa mu zamenjajte igrače v kletki, da mu ne bo dolgčas. In pa, ne crkljajte ga preveč, da se vam ne bo zgodilo to, kar se je meni, da vedno, ko pride ven iz kletke, prileti k moji roki in skloni glavo, da bi ga "čohal" po glavi .
Žakoji so super ptice in ne nasedajte nekaterim pametnjakovičem ki pravijo, da nikoli ne bi imeli žakoja, ker je preveč "depresiven". Neumnost! Rabi samo svoj čas in je lahko srečen kot katera koli druga ptica.
Že od malega (star je bil 3 mesece) sem si prizadeval čim več časa preživeti v njegovi bližini, mu ponujal vsak dan nove stvari, ga počasi privajal na novo okolje. Zelo je pomembno, da se privajanja lotite postopoma in počasi, kajti žakoji so zelo plašne ptice. Spomnim se enkrat, ko je zagnal vik in krik, ko je mimo njegove glave priletela muha. Ja, novih stvari se bojijo kot hudič križa. A ko se navadijo, je vse v redu.
Poskušajte mu že kot malemu ponujati čimbolj raznovrstno hrano (preverite, kaj lahko je in kaj ne!). Vsake toliko časa mu zamenjajte igrače v kletki, da mu ne bo dolgčas. In pa, ne crkljajte ga preveč, da se vam ne bo zgodilo to, kar se je meni, da vedno, ko pride ven iz kletke, prileti k moji roki in skloni glavo, da bi ga "čohal" po glavi .
Žakoji so super ptice in ne nasedajte nekaterim pametnjakovičem ki pravijo, da nikoli ne bi imeli žakoja, ker je preveč "depresiven". Neumnost! Rabi samo svoj čas in je lahko srečen kot katera koli druga ptica.
Žaba- Novi član
- Število prispevkov : 4
Datum registracije : 19/12/2012
Starost : 36
Similar topics
» Vzgoja
» Vzgoja naravno vzgojenega Aleksandra
» Moderna vzgoja ptic z nasveti in izkušnjami
» Papagaj (ime)
» papagaj nimfa
» Vzgoja naravno vzgojenega Aleksandra
» Moderna vzgoja ptic z nasveti in izkušnjami