Vzgoja
+5
nika
Alojzij
adelina
majaklr
jan44
9 posters
Stran 1 od 2
Stran 1 od 2 • 1, 2
Vzgoja
a pri vzgoji moraš bit vstrajen??
mislim da če hočeš da ti gre na ramo moraš to ponavljati. ker ne vem če lahko.meni gredo najprej na palico in potem jih dam na ramo ampak so samo par sekund.zadj pa ne vem če moram to ponavljati da si zapomnijo kaj hočem ali jih je še strah.
Lp
mislim da če hočeš da ti gre na ramo moraš to ponavljati. ker ne vem če lahko.meni gredo najprej na palico in potem jih dam na ramo ampak so samo par sekund.zadj pa ne vem če moram to ponavljati da si zapomnijo kaj hočem ali jih je še strah.
Lp
jan44- Član
- Število prispevkov : 69
Datum registracije : 26/02/2011
Starost : 26
Re: Vzgoja
kr vztrajen bodi. redno ponavljaj ena in iste stvari. s časom bosta videla da ni nč narobe ko sedita na toji rami in bosta ostala.. zj moraš zelo pogosto se z njima pogovarjat pa da ti na prst greta čim pogosteje da se te navadita in za na prej ne boš mel težav če pa bi ju sedaj par dni kr sama pustil ne da bi bil zravenj njih pa vprašanje če bi ti še hotela na prst it.
LP Maja
LP Maja
majaklr- Član
- Število prispevkov : 85
Datum registracije : 15/06/2010
Starost : 33
aha, hvala za odgovor!
jan44- Član
Bom kar tukaj vprašala, da ne odpiram nove teme. Kako je s socializajo in govorom ca. 1,5 letne skoobčevke-samčka, kupljenim v trgovini pred enim letom in je bil do sedaj stalno v kletki ter se z njim niso pretirano ukvarjali? Ga je še možno socializirati (prst, božanje, mogoče celo govor) ali je prepozno? Hvala.
adelina- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 09/09/2010
Starost : 46
Tudi odraslega papagajčka se da marsikaj naučiti, samo mnogo več truda je potrebno vložiti.
Bitka torej ni izgubljena, važno je samo, da se z njim čim več ukvarjaš, se z njim pogovarjaš in
tako uspostaviš zaupanja vreden odnos.
Če pa bi hotela, da bo papagajček čisto krotek, da ti bo vsak trenutek stopil na prst in
ga boš lahko božala, je to edino mladič vzet takoj iz gnezda,
vse druge pobožne želje so zaman.
Bitka torej ni izgubljena, važno je samo, da se z njim čim več ukvarjaš, se z njim pogovarjaš in
tako uspostaviš zaupanja vreden odnos.
Če pa bi hotela, da bo papagajček čisto krotek, da ti bo vsak trenutek stopil na prst in
ga boš lahko božala, je to edino mladič vzet takoj iz gnezda,
vse druge pobožne želje so zaman.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
A se v Grosuplju dobi tako mlade skobčevke takoj iz gnezda? Tista skobčevka je namreč že oddana.
adelina- Novi član
Svetujem ti, da prideš v soboto na sejem v Grosuplje, kjer bodo prisotni tudi rejci skobčevk.adelina je napisal/a:A se v Grosuplju dobi tako mlade skobčevke takoj iz gnezda? Tista skobčevka je namreč že oddana.
Najbolje bo, da se z enim od njih dogovoriš in počakaš toliko časa, da bo tak mladiček na razpolago.
Že sedaj ti priporočam Janeza iz Višnje Gore, ki ti je najbližji ter zaupanja vreden.
Alojzij- V.I.P.
Najlepša hvala. Nisem vedela, da je v Višnji Gori rejec. Imate mogoče kontakt (lahko na ZS), če slučajno ne bom mogla v Grosuplje.
adelina- Novi član
Še nekaj. Če je (bo) skobčevka zelo mlada, se pa ne da določit spola, ne. Kljunček se obarva šele kasneje, ne?
adelina- Novi član
Malo butasto vprašanje - kako na sejmu spoznaš gojitelja?
Mogoče bom šla v soboto v Grosuplje, ker se je mama odločila, da bo imela skobčevko. Kletko sva že nabavili in mislim, da bi rada čim prej imela tudi ptička. Za enega rejca vem, samo ne vem še, če ima kakšnega primernega ptiča. Zato razmišljam o grosupeljskem sejmu. Pa tudi brez nakupa sem si ga nameravala enkrat ogledati.
Mogoče bom šla v soboto v Grosuplje, ker se je mama odločila, da bo imela skobčevko. Kletko sva že nabavili in mislim, da bi rada čim prej imela tudi ptička. Za enega rejca vem, samo ne vem še, če ima kakšnega primernega ptiča. Zato razmišljam o grosupeljskem sejmu. Pa tudi brez nakupa sem si ga nameravala enkrat ogledati.
nika- Član
- Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009
Izkušen vzreditej spol pri skobčevkah loči mnogo prej kot nekdo, ki nima izkušenj.adelina je napisal/a:Še nekaj. Če je (bo) skobčevka zelo mlada, se pa ne da določit spola, ne. Kljunček se obarva šele kasneje, ne?
V določenih primerih res ne moreš biti zagotovo siguren, je pa še vedno bolje, da kakšen dan počakaš
ter dobiš ptico kakršno si želiš, kot da je kupiš v trgovini , kjer so "vsi mladi" in "vsi so samci".
Meni ni bilo nikoli jasno kako en dan stare piščance že razvrščajo po spolu in to skoraj 100%.
Alojzij- V.I.P.
Na sejmu v Grosupljem boš takoj zagledala gojitelje, ker ponavadi stojijo poleg svojih živali, če pa bi se zgodilo, da ravno nobenega ne bi bilo, pa malo postojiš poleg živalice, ki jo nameravaš kupiti oz. te zanima in bo gojitelj hitro prišel zraven. Ponavadi so zelo ustrežljivi, ponudijo veliko koristnih informacij, znižajo ceno, ponudijo dve za ceno ene, takoj določijo spol... Se definitivno splača iti.nika je napisal/a:Malo butasto vprašanje - kako na sejmu spoznaš gojitelja?
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Pametna odločitev, da greš na sejem ter dobiš določen pogled na različne male živali , ki jih morda ne vidiš
prav pogosto.
Skozi opazovanje in pogovor, boš takoj opazila ljudi na "štantu", ki stojijo zraven svojih papagajčkov,
to so običajno tudi rejci, gojitelji, vzreditelji, kakor koli jih že imenuješ.
Seveda ti ne priporočam, da ptička kupiš že kar tam, ampak se dogovori, da greš na dom po res mladega,
ko bo le ta na razpolago .
http://www.pernati-prijatelji.com/gallery/Razstave/Prodajna-razstava-malih-zivali-Grosuplje-20112010/Prodajna-razstava-malih-zivali-Grosuplje-20112010-cat_c45.htm
prav pogosto.
Skozi opazovanje in pogovor, boš takoj opazila ljudi na "štantu", ki stojijo zraven svojih papagajčkov,
to so običajno tudi rejci, gojitelji, vzreditelji, kakor koli jih že imenuješ.
Seveda ti ne priporočam, da ptička kupiš že kar tam, ampak se dogovori, da greš na dom po res mladega,
ko bo le ta na razpolago .
http://www.pernati-prijatelji.com/gallery/Razstave/Prodajna-razstava-malih-zivali-Grosuplje-20112010/Prodajna-razstava-malih-zivali-Grosuplje-20112010-cat_c45.htm
Alojzij- V.I.P.
Živijo,
moja dve skobčevke me vsak dan bolj presenečata.pred dvema tednoma sta mi šla samo na prst, zdaj pa mi gredo že na ramo in na roko .
vesel sem da mi je uspelo.
Lp
moja dve skobčevke me vsak dan bolj presenečata.pred dvema tednoma sta mi šla samo na prst, zdaj pa mi gredo že na ramo in na roko .
vesel sem da mi je uspelo.
Lp
jan44- Član
lepo je to sliati
si kupu dobre ptice in zelo poceni
no kr povej kje se dobi take živalce ku bi jih usi imeli zelo mlade.
l.p.
l.p.
damjan- Član
- Število prispevkov : 84
Datum registracije : 02/11/2010
Starost : 44
Tisto glede gojiteljev je bilo mogoče res malo čudno vprašanje. Ampak ob ogledu slik s sejma mi ni bilo jasno, ali živali prodajajo samo gojitelji, ki se resno ukvarjajo s tem, ali tudi navadni ljubitelji, ki so slučajno pridelali naraščaj in ga želijo prodati.
Kakorkoli že, mogoče si bom šla sejem ogledat že to soboto.
Kakorkoli že, mogoče si bom šla sejem ogledat že to soboto.
nika- Član
- Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009
Ni neumno vprašanje... Ja, živali pridejo prodati tudi "navadni" ljubitelji živali. Imajo pa ponavadi kakšni bolj priznani rejci poleg sebe več ljudi, več živali, celo kakšne brošure se kdaj najde...
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Ob kateri uri pa je tisto glavno dogajanje? Vem, da sem enkrat že nekje prebrala, zdaj pa ne najdem.
adelina- Novi član
damjan je napisal/a:lepo je to sliati
l.p.
kupil sem jih pri damjanu pri pivki.
če vas zanima še kaj veš se obrnite na Damjana.
jan44- Član
danes sta mi bila skoraj POL URE na moji rami in sta se igrala pa dremala . a ni to lepo da ti to uspe!!
jan44- Član
Čestitam! zelo lepo
Pago- Član
- Število prispevkov : 70
Datum registracije : 11/11/2010
Starost : 28
brav g. alojzi zelo lepa slikca ki pove usa.
damjan- Član
- Število prispevkov : 84
Datum registracije : 02/11/2010
Starost : 44
No, tole sem mislila:
Alojzij je napisal/a:
Dogajanje je najbolj intenzivno zgodaj dopoldne in se ob 11, uri zaključi !!!
adelina- Novi član
moja dva gresta zdaj čisto brez problema na roko in na ramo.
jan44- Član
Stran 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Afriški papagaj, obnašanje, vzgoja
» Vzgoja naravno vzgojenega Aleksandra
» Moderna vzgoja ptic z nasveti in izkušnjami
» Vzgoja naravno vzgojenega Aleksandra
» Moderna vzgoja ptic z nasveti in izkušnjami
Stran 1 od 2