Avstralske zebrice in japonski galebčki
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1
Avstralske zebrice in japonski galebčki
Zanima me najprej ali lahko Avstralske zebrice in Japonski galebčki sobivajo skupaj Kakšno bi naj bilo razmerje med vrstama (npr. 7 galebčkov in 4 zebrice). Bi kaj takega šlo
Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore!
Viki85- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 09/04/2013
Starost : 39
Re: Avstralske zebrice in japonski galebčki
Jedo japonski galebčki kakšno drugačno hrano od avstralskih zebric?
Viki85- Novi član
Japonski galebčki veljajo za miroljubne ter neproblematične ptice. Lahko živijo v jati skupaj z ostalimi pticami napr. zebricami. Seveda naj bo kletka ustrezno velika. Prehrana japonskih galebčkov je prav taka kot za zebrice. V času parjenja je bolje imeti zebrice ločene od galebčkov oz. jih imeti po parih.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
V času parjenja je bolje imeti zebrice ločene od galebčkov oz. jih imeti po parih?
Zakaj?
Zakaj?
Viki85- Novi član
Odrasle zebrice in japonski galebčki se razmnožujejo čez celo leto, če jim to omogočimo. Zebrice rade nosijo razpoložljivi gnezdilni materjal v svoje hišico. Pri gradnji gnezda so neutrudne, zato galebčki potegnejo kratko. V premajhni kletki s premalo gnezdi prihaja do rivalstava za najboljša mesta. Galebčki še posebej radi prenočujejo v skupinah, tesno drug ob drugem.
Podobna izvedba gnezda je primerna za omenjene ptice!
Podobna izvedba gnezda je primerna za omenjene ptice!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Ptice bom nastanil zunaj v vojlero, ki je velika 120x120x120 cm. V njej imam 2 pleteni gnezdilnici za eksote in na zunanji strani imam narejene 3 takšne gnezdilnice, kot jih imate na sliki (dimenzije 125x125x125 mm). Vse pa so več ali manj na enaki višini tako, da upam da pretiranega rivalstva nebo! Kar se tiče gnezdilnega materiala bodo imele več kot dovolj!
Je to dovolj za moje ptice?
Je to dovolj za moje ptice?
Viki85- Novi član
Danes je 3.dan odkar sem domov pripeljal 7 nadobudnih japonskih galebčkov. 2 sta čopasta japonska galebčka (parček) ostali pa so navadni in sicer 3 samičke in 2 samčka, če sem dobro opazoval petje oz. žvrgolenje ptic!
Sicer se z zebricami odlično razumejo in tudi glede gnezd so se očitno dogovorile razen prvega dne, ko so galebčki eden za drugim poskakali in prespali v gnezdu od para zebric le te pa na palčki zraven nje. Včeraj in danes pa so si že lepo uredili svojo gnezdo... tako, da je mir pri hiši
Sicer se z zebricami odlično razumejo in tudi glede gnezd so se očitno dogovorile razen prvega dne, ko so galebčki eden za drugim poskakali in prespali v gnezdu od para zebric le te pa na palčki zraven nje. Včeraj in danes pa so si že lepo uredili svojo gnezdo... tako, da je mir pri hiši
Viki85- Novi član
Stanje v naši vojleri je idilično vse ptice se med sabo razumejo, kar je vsaj zame zelo pomembno! Ampak skozi noč bi se lahko zgodila katastrofa kajti šele danes sem ugotovil, da nisem zaprl vrat na vojleri in so bili ptički "svobodni" vsaj 12 ur! Danes zjutraj me je kar stisnilo ko sem videl, da so vrata na veliko odprta in še zdaj ne vem kako, da ji nisem zaprl! Ampak sem si kar oddahnil, ko sem videl, da so še vsi v vojleri ne glede na to, da so jedli in pili vodo ni doben ušel skozi vrata (skozi to odprtino jih hranim op.p.), ki so jih vodila v svet!
Viki85- Novi član
Similar topics
» španski miniaturni kanarček
» japonski galebčki
» avstralske zebrice
» Avstralske zebrice
» japonski galebčki
» japonski galebčki
» avstralske zebrice
» Avstralske zebrice
» japonski galebčki
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1