Hranjenje golobov
2 posters
Stran 1 od 1
Hranjenje golobov
živjo
Malo sem brskal po internetu in nisem ugotovil nič novega.... Gre za hranjenje golobov. Lahko malo opišete s čim vi krmite golobe, da se prepričam če imam res vse kar potrebujejo. Sam jim v osnovno mešanico pšenice, ječmena, koruze, graha in sončničnih semen, dodam še brikete namenjene golobom pismonošam. Za boljše zdravje in počtje enkrat mesečno v hrano zamešam tudi česnovo olje in dodam pivski kvas, potem pa sledi še redno dodajanje Vitamina + v vodo, in 3x tedensko kopanje v vodi(s kopalno soljo). Vse stvari naročim pri G. Lojzetu Ostermanu, če mogoče kdo pozna, in moram pohvalit kvaliteto. Vendar pa hrane ne naročam vedno pri njem, saj ima kar visoko ceno, zato kupim še kakšne mešanice v kmetijskih zadrugah. => Vse za njihovo najbolše počutje
Lep pozdrav
Malo sem brskal po internetu in nisem ugotovil nič novega.... Gre za hranjenje golobov. Lahko malo opišete s čim vi krmite golobe, da se prepričam če imam res vse kar potrebujejo. Sam jim v osnovno mešanico pšenice, ječmena, koruze, graha in sončničnih semen, dodam še brikete namenjene golobom pismonošam. Za boljše zdravje in počtje enkrat mesečno v hrano zamešam tudi česnovo olje in dodam pivski kvas, potem pa sledi še redno dodajanje Vitamina + v vodo, in 3x tedensko kopanje v vodi(s kopalno soljo). Vse stvari naročim pri G. Lojzetu Ostermanu, če mogoče kdo pozna, in moram pohvalit kvaliteto. Vendar pa hrane ne naročam vedno pri njem, saj ima kar visoko ceno, zato kupim še kakšne mešanice v kmetijskih zadrugah. => Vse za njihovo najbolše počutje
Lep pozdrav
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
Re: Hranjenje golobov
Takoj te lahko pomirim, da imaš za svoje golobe odlično prehrano! Tudi mi imamo nekaj podobnega... Hrano namešamo iz večih sestavin (koruza, ječmen, sončnice, grah, briketi oz. granule...). Česnovo olje dobijo tudi večkrat, čeprav ponavadi takrat vihajo nosove in rabijo več časa, da pojedo vse. Pivski kvas prav tako dodajamo in tudi vitamine, če pride pa do kakšnih drisk ali drugih težav, imamo tudi ustrezna zdravila. Vse golobe tudi pocepimo.
Zdaj sem cel teden skrbela za našo jato, ker sta mama in oče bila na morju in sem naredila nekaj posnetkov med hranjenjem in tudi precej slik. Bom najbrž kmalu vse skupaj naložila na YouTube in objavila na forumu.
Zdaj sem cel teden skrbela za našo jato, ker sta mama in oče bila na morju in sem naredila nekaj posnetkov med hranjenjem in tudi precej slik. Bom najbrž kmalu vse skupaj naložila na YouTube in objavila na forumu.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
živjo
Najlepša hvala za odgovor, tudi moji so že bili cepljeni, tako da vidim da sem na pravi proti k uspešnem gojenju Si bom pa z veseljem ogledal tako posnetke, kot slike.
lep pozdrav
Najlepša hvala za odgovor, tudi moji so že bili cepljeni, tako da vidim da sem na pravi proti k uspešnem gojenju Si bom pa z veseljem ogledal tako posnetke, kot slike.
lep pozdrav
dires- Član
živjo
Hehehe, res lepo, kot male Benetke (res jih je ogromno)
Hehehe, res lepo, kot male Benetke (res jih je ogromno)
dires- Član
Hvala! Ja, veliko jih je, ker je veliko letošnjih mladičev... do naslednjega leta se bo število zopet precej zmanjšalo zaradi sokola. Aha, pozabila sem še reči, da morajo imeti ves čas na voljo tudi grit (pesek). Če imaš še kakšna vprašanja, z veseljem pomagam.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
živjo
Ja, tudi za pesek je poskrbljeno.
Se enkrat hvala
lp
Ja, tudi za pesek je poskrbljeno.
Se enkrat hvala
lp